search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 16:52
MENU CLOSE

Πρώτος, αλλά προβλημάτισε – Στο 1-1 με Παναχαϊκή ο Παναθηναϊκός, προκρίθηκε στους “16” του κυπέλλου

29.11.2017 20:39
Πρώτος, αλλά προβλημάτισε - Στο 1-1 με Παναχαϊκή ο Παναθηναϊκός, προκρίθηκε στους "16" του κυπέλλου - Media

 

Ο Παναθηναϊκός προκρίθηκε ως πρώτος στους «16», αλλά το… αγχωτικό 1-1 με την Παναχαϊκή και η απαράδεκτη εικόνα των περισσότερων παικτών του Ουζουνίδη φανερώνουν ακόμη περισσότερο το μεγάλο πρόβλημα του συλλόγου!

Ο Παναθηναϊκός πήγε για… τουρισμό στην Πάτρα, αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με την Παναχαϊκή και προβλημάτισε έντονα για την νοοτροπία του και τον τρόπο που αντιμετώπισε αυτό το παιχνίδι κόντρα στην Παναχαϊκή. Αν κάτι μπορεί να κρατήσει το «τριφύλλι» είναι η καλή εμφάνιση του Τάσου Χατζηγιοβάνη και το ντεμπούτο του νεαρού Δημήτρη Εμμανουηλίδη στα 17 του. Οι Πατρινοί από την άλλη στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων, έβαλαν δύσκολα στον Παναθηναϊκό και σίγουρα κέρδισαν τις εντυπώσεις με την προσπάθεια που έκαναν μέχρι και το τελευταίο λεπτό για να κάνουν μια επική ανατροπή!

Μία αντεπίθεση για σεμινάριο και ένα παιδικό πέναλτι!

Ο Παναθηναϊκός από το πρώτο λεπτό πήρε τον έλεγχο της μπάλας, είχε συντριπτική κατοχή αλλά του έλειψαν οι σωστοί συνδυασμοί στο επιθετικό τρίτο, οι καλές επιλογές στην δημιουργία και το καθαρό μυαλό. Η Παναχαϊκή έκλεινε πολύ σωστά τους χώρους, είχε εξαιρετική ανασταλτική συμπεριφορά και κρατούσε μακριά το «τριφύλλι» από την εστία του Κώστα Χαλκιά! Σε μία από τις στιγμές που οι γηπεδούχοι… ξεμύτισαν και βγήκαν μπροστά, έχασαν την ισορροπία τους στην άμυνα, ο Παναθηναϊκός έκανε το τέλειο επιθετικό τρανζίσιον και έφτασε στο γκολ που τον έβαλε μπροστά στο σκορ.

Ο Κολοβέτσιος βρήκε στον κενό χώρο με τριαντάρα μπαλιά τον Χατζηγιοβάνη, ο νεαρός εξτρέμ από δεξιά έκανε εξαιρετική συρτή σέντρα και ο Χίλιεμαρκ που ακολούθησε την φάση έστειλε την μπάλα στο πλεκτό από το ύψος του πέναλτι. Το ρολόι έδειχνε το 29′. Οι «πράσινοι» είχαν φέρει το ματς στα μέτρα τους και χωρίς ιδιαίτερη όρεξη και προσπάθεια προηγούνταν 1-0 και είχαν την μπάλα στα πόδια τους χωρίς να «φτιάχουν» φάσεις.

Ένα χαζό πέναλτι, όμως, του Ινσούα στο 38′ έδωσε την ευκαιρία στην Παναχαϊκή να ισοφαρίσει με τον Αργυρόπουλο. Ο Αργεντινός μπακ του Παναθηναϊκού ανέτρεψε τον σκόρερ τον Πατρινιών σε μία «σκοτωμένη» φάση που κανένας κίνδυνος δεν υπήρχε για την εστία του Βλαχοδήμου.

Ο ορισμός της αγγαρείας

Στο δεύτερο μέρος η εικόνα της αναμέτρησης δεν άλλαξε. Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να έχει την μπάλα αλλά σε καμία περίπτωση να μην μπορεί να παράξει επικίνδυνες καταστάσεις για να περάσει μπροστά στο σκορ. Ενδεικτικό της κακής εικόνας του Παναθηναϊκού δημιουργικά είναι το γεγονός πως το πρώτο και μοναδικό καλό σουτ καταγράφηκε στο 75′ μετά από ατομική ενέργεια του Χατζηγιοβάνη, ο οποίος έστειλε την μπάλα λίγο άουτ, σουτάροντας έξω από την περιοχή. Η είσοδος του Άλτμαν δεν άλλαξε κάτι και το μοναδικό αξιοσημείωτο για το «τριφύλλι» ήταν το ντεμπούτο δύο ποδοσφαιριστών.

Του νεαρού Δημήτρη Εμμανουηλίδη στα 17 του, όντας ότι καλύτερο διαθέτει αυτή την στιγμή στις ακαδημίες του ο Παναθηναϊκός και του Φάνη Τζανδάρη που φτάσαμε σχεδόν… Χριστούγεννα για να τον δούμε με την πράσινη φανέλα εξαιτίας των μυικών τραυματισμών που αντιμετωπίζει συχνά από το καλοκαίρι.

Σε ένα παιχνίδι που το μόνο που πρόσφερε ήταν… χασμουρητά, η Παναχαϊκή που ήθελε την νίκη δεν κατάφερε να βρει το γκολ της πρόκρισης παρά την μεγάλη ευκαιρία στο 93′ του Ελευθεριάδη που απόκρουσε ο Βλαχοδήμος, πήρε όμως την ισοπαλία που σίγουρα αποτελεί τιμή και σημείο αναφοράς στην προσπάθεια που κάνει να επιστρέψει στα μεγάλα σαλόνια.

Στον αντίποδα ο Παναθηναϊκός σε ακόμη ένα ματς μακριά από την Λεωφόρο δεν νίκησε και προβλημάτισε με την νοοτροπία του. Το «τριφύλλι» με 7 βαθμούς, πάντως, πήρε την πρώτη θέση του ομίλου για τους «16» του Κυπέλλου.

Παναχαϊκή: Χαλκιάς, Πολίμος, Μπουτζίκος, Σωτηράκος, Μακρυδημήτρης, Φουρλάνος, Αργυρόπουλος(74′ Ελευθεριάδης), Πολυχρόνης(65′ Μουστακόπουλος), Μασούρας, Κυνηγόπουλος, Σπανός(77′ Αντωνακόπουλος)

Παναθηναϊκός: Βλαχοδήμος, Ινσούα, Κουτρουμπής, Ρέις, Δώνης, Χίλιεμαρκ(75′ Τζανδάρης), Αυλωνίτης, Λουντ(57′ Άλτμαν), Κολοβέτσιος, Χατζηγιοβάνης, Πίσπας(65′ Εμμανουηλίδης).

Πηγή: gazzetta

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 16:48