search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 05:51
MENU CLOSE

Σιδεροκέφαλοι…

11.11.2011 19:44
Σιδεροκέφαλοι… - Media

Με την ανακοίνωση της σύνθεσης της νέας κυβέρνησης (η οποία αριθμεί 48 υπουργούς και υφυπουργούς!) υπό τον εντολοδόχο πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο  και την ορκωμοσία της, άνοιξε η αυλαία για το επόμενο κυβερνητικό σχήμα. Στη νέα κυβέρνηση η ΝΔ εκπροσωπείται με 6 στελέχη της και ο ΛΑΟΣ με 4, ενώ μένουν εκτός οι κύριοι Λαμπρινίδης, Μόσιαλος, Μπεγλίτης, Καστανίδης και Αϊδόνης.

 

Με την ανακοίνωση της σύνθεσης της νέας κυβέρνησης (η οποία αριθμεί 48 υπουργούς και υφυπουργούς!) υπό τον εντολοδόχο πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο  και την ορκωμοσία της, άνοιξε η αυλαία για το επόμενο κυβερνητικό σχήμα.

Στη νέα κυβέρνηση η ΝΔ εκπροσωπείται με 6 στελέχη της και ο ΛΑΟΣ με 4, ενώ μένουν εκτός οι κύριοι Λαμπρινίδης, Μόσιαλος, Μπεγλίτης, Καστανίδης και Αϊδόνης.

Συγκεκριμένα, από τη ΝΔ μετέχουν σε θέσεις υπουργών οι Δημήτρης Αβραμόπουλος και Σταύρος Δήμας, σε θέση αναπληρωτή υπουργού ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και σε θέσεις υφυπουργών οι Γ. Μουρμούρας, Δ.Βαρτζόπουλος και Π.Αλιβιζάτος.  Από το ΛΑΟΣ μετέχουν σε επίπεδο υπουργού ο Μάκης Βορίδης και σε επίπεδο υφυπουργών οι Αδωνις Γεωργιάδης, Αστέριος Ροντούλης και Γ. Γεωργίου.

21:30 Η αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας αποτελεί το πρώτο μέλημα του Σταύρου Δήμα, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε κατά την τελετή ανάληψης καθηκόντων ως νέος υπουργός Εξωτερικών. «Δεν είναι δυνατόν η πατρίδα μας να γίνεται αντικείμενο εύκολης ρητορικής από διάφορους, οι οποίοι είναι ανεύθυνοι ή έχουν συγκεκριμένους σκοπούς» ανέφερε και ζήτησε τη συνεργασία όλων -πολιτικής ηγεσίας και στελεχών του υπουργείου- σε αυτήν την προσπάθεια.

«Θα συνεργαζόμαστε, θα συνεννοούμαστε και θα προχωρήσουμε μαζί», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως είναι ιδιαίτερη τιμή η ανάληψη της ηγεσίας του υπουργείου και η συνεργασία με την αναπληρώτρια υπουργό Εξωτερικών Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και τον υφυπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δόλλη.

20:30 «Υπήρξε πρόοδος χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έγιναν λάθη» τόνισε ο Γιάννης Ραγκούσης παραδίδοντας το υπουργείο Υποδομών στον Μάκη Βορίδη, o οποίος τόνισε ότι «η κυβέρνηση συνεργασίας δεν έχει να λύσει μεγάλα ιδεολογικοπολιτικά ζητήματα γιατί εκείνο το οποίο οφείλει να κάνει είναι να υλοποιήσει την δέσμη των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου».

20:20 O Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε πριν από λίγο κατά τη τελετή παράδοσης του υπουργείο Ανάπτυξης: «Είμαι εξαιρετικά χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να τιμήσω τόσο την εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου και του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη». «Αισθάνομαι ασφάλεια που είστε εσείς κύριε υπουργέ προϊστάμενος στο υπουργείο» τόνισε ο νέος υφυπουργός Ανάπτυξης, τον οποίο υποδέχθηκε στο υπουργείο ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

20:10 Κατά την υποδοχή του Άδωνι Γεωργιάδη, ο υπουργός Ανάπτυξης, Μ. Χρυσοχοϊδης τόνισε: «Η νέα Κυβέρνηση έχει μια πολύτιμη προίκα: Τη σύνταξη των πολιτικών δυνάμεων».

20:05 Ευχαριστώντας τον Πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη που του έδειξε, αλλά και τον απερχόμενο υπουργό Εθνικής Άμυνας Π. Μπεγλίτη, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος επισήμανε ότι αναλαμβάνει «με αίσθημα ευθύνης και τιμής, ένα εξαιρετικά κρίσιμο υπουργείο, εν μέσω μιας βαθιάς δημοσιονομικής κρίσης και μιας ευρύτερης ευρωπαϊκής κρίσης θεσμών».

«Η εθνική μας κυριαρχία δεν είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης και δεν συμπιέζεται» τόνισε ο Δ. Αβραμόπουλος κατά την ανάληψη καθηκόντων ως νέος υπουργός Εθνικής Άμυνας.

19:50 Την πρόθεση του να εργαστεί με όλες του τις δυνάμεις, προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι της νέας κυβέρνησης, εξέφρασε ο νέος υπουργός Εσωτερικών, Τ. Γιαννίτσης, κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής του υπουργείου Εσωτερικών από το Χ.Καστανίδη.

«Η κυβέρνηση αναλαμβάνει καθήκοντα σε μια στιγμή βαθύτατης κρίσης» επισήμανε ο Τάσος Γιαννίτσης και πρόσθεσε ότι «πρέπει να προχωρήσει σε πρωτόγνωρες για τον τόπο υπερβάσεις, προκειμένου να δημιουργήσει ελπίδα και να διασφαλίσει τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη».

«Η κυβέρνηση δεν αποτελείται από μάγους, αλλά η πεμπτουσία της πολιτικής είναι να κάνει εφικτό αυτό που σήμερα μοιάζει ανέφικτο» συμπλήρωσε ο νέος υπουργός Εσωτερικών.

19:45 Ευ. Βενιζέλος: «Ο Ελληνικός πολιτικός πολιτισμός αρχίζει να γράφει μια άλλη σελίδα», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών αναφερόμενος στην κυβέρνηση που συγκροτήθηκε. «Τα κόμματα που συμμετέχουν ανέλαβαν μια μεγάλη φιλόδοξη και απαιτητική πρωτοβουλία: να μετατρέψουμε τη δυσαρέσκεια την οργή, σε θετική δύναμη ελπίδας και αισιοδοξίας» τόνισε.

Κατά την υποδοχή του Ι. Μουρμούρα ως υφυπουργού στο υπουργείο Οικονομικών, διαβεβαίωσε πως «μπορούμε όλοι υπό συνθήκες εθνικής ενότητας να ξεπερασουμε την κρίση, να εφαρμόσουμε ένα δύσκολο πρόγραμμα με θυσίες, που ανοίγει όμως μια προοπτική». Παράλληλα, έκανε σαφές πως η πρώτη «προτεραιότητα είναι η εκταμίευση της έκτης δόσης».

Ο υπουργός Οικονομικών παραδέχθηκε πως «οι συνθήκες είναι πάρα πολύ δύσκολες. Φτάσαμε στο όριο να διαρραγεί τελείως η συνοχή της κοινωνίας μας. Δεν θα αφήσουμε να γίνει αυτό». «Όλοι μαζί, με δίκαιη κατανομή των βαρών, με αποκατάσταση αδικιών και ανισοτήτων, να βγάλουμε τη χώρα από τη δραματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει» πρόσθεσε.

19:30 Στο μεταβατικό χαρακτήρα της νέας κυβέρνησης εστίασε στις δηλώσεις του ο Πρόεδρος της ΝΔ, Α.Σαμαράς, επισημαίνοντας ότι άνοιξε ο δρόμος για τις εκλογές τοποθετώντας τις χρονικά σε τρεις μήνες, στις 19 Φεβρουαρίου. Παράλληλα τόνισε ότι θα στηρίξει την κυβέρνηση Παπαδήμου.

«Οι απόψεις μας για την πολιτική που εφαρμόζεται παραμένουν δεν είναι πουκάμισα να αλλάζουν» διευκρίνισε ο Α.Σαμαράς, «φτάσαμε εδώ γιατί δεν πέτυχε η πολιτική που εφαρμόζεται» πρόσθεσε.

«Η Νέα Δημοκρατία κατάφερε να αλλάξει κυβέρνηση και πρωθυπουργό στο μέσο της 4ετίας. Αντί να έχουμε άλλα δύο χρόνια κυβέρνηση Παπανδρέου, θα έχουμε σε 3 μήνες νέα κυβέρνηση» τόνισε ο Πρόεδρος της ΝΔ. «Δεν θέλαμε περισσότερη συμμετοχή στην κυβέρνηση, δεν θελήσαμε συγκυβέρνηση και όλοι καταλαβαίνουν γιατί» συμπλήρωσε.

«Χάθηκε τις τελευταίες μέρες κάθε ίχνος αξιοπιστίας της χώρας διεθνώς. Όλοι μαζί θα την αποκαταστήσουμε ταχύτατα, όμως, χωρίς να δεχθούμε ταπεινώσεις, ούτε προσβολές. Ούτε για το λαό μας, ούτε για το δημοκρατικό μας πολίτευμα. Η Αξιοπρέπεια των Ελλήνων δεν μπαίνει στο λογαριασμό. Δεν είναι προς διαπραγμάτευση. Στο τέλος αυτού του δρόμου θα ξαναπάρουμε τη μοίρα μας στα χέρια μας. Δεν υπόσχομαι τίποτε. Σας κοιτάω όμως στα μάτια -όλους σας- και σας λέω: Υπάρχει προοπτική. Υπάρχει τρόπος να βγούμε από το σημερινό εφιάλτη» κατέληξε ο Α.Σαμαράς.

19:15 Ολοκληρώθηκε η πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου.

19:10 Θερμή υποδοχή επιφύλαξαν φίλοι του ΠΑΣΟΚ στον απελθόντα πρωθυπουργό Γ.Παπανδρέου, κατά την άφιξή του στα γραφεία του κόμματος στην Ιπποκράτους.

18:30 Ξεκίνησε το υπουργικό συμβούλιο.

18:20 «Χαίρομαι για τη συνεργασία μας και σας διαβεβαιώ ότι η Γερμανία θα σας υποστηρίξει, όπως και τον Ελληνικό λαό, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς να αντιμετωπίσετε τις κοινές προκλήσεις της Ευρώπης και της ευρωζώνης» τονίζει σε επιστολή της προς τον κ. Παπαδήμο η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ.

18:00 Την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης χαιρέτισε ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί.

«Είμαι ευτυχής που βλέπω τη συγκρότηση, υπό την προεδρία σας, μιας κυβέρνησης ευρείας εθνικής ενότητας που μπορεί να διασφαλίστει την πλήρη εμφαρμογή της συμφωνίας της 27ης Οκτωβρίου και των μέτρων που απορρέουν από αυτή» αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή του.

17:57 Αποχωρεί από το Μέγαρο Μαξίμου ο Γ.Παπανδρέου.

17:00 Ο Γ.Παπανδρέου υποδέχθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου το νέο Πρωθυπουργό Λ.Παπαδήμο.

Ο τέως πρωθυπουργός ευχήθηκε στο Λ.Παπαδήμο κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο που θα αντιμετωπίσει. «Αναλαμβάνετε σε μια δύσκολη και κρίσιμη στιγμή. Ενωμένοι θα πετύχει η προσπάθεια που κάνετε εσείς και η κυβέρνηση σας» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ τόνισε  ότι θα στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις το έργο της νέας κυβέρνησης.

Ο νέος πρωθυπουργός, από την πλευρά του εστίασε στο έργο που έχει γίνει μέχρι τώρα και στην ανάγκη για ενότητα και συναίνεση.

«Έχετε κάνει τεράστια προσπάθεια σε δύσκολες συνθήκες για τη χώρα. Η νέα κυβέρνηση συνεργασίας θα κάνει ό,τι καλύτερο για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα» ανέφερε ο Λουκάς Παπαδήμος.

16:40 Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι «Χέρι-χέρι πορεύονται πλέον και επισήμως ΠΑΣΟΚ ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ, καταστρατηγώντας με τον πιο προκλητικό τρόπο κάθε έννοια λαϊκής εντολής».  «Η νέα κυβέρνηση Παπαδήμου θα κληθεί να ολοκληρώσει όσα καταστροφικά έπραξε για τους εργαζόμενους, τους νέους και τους συνταξιούχους η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Το μνημονιακό μπλοκ της τριμερούς συγκυβέρνησης, με επικεφαλής τραπεζίτες και με τις ευλογίες των νεοφιλελεύθερων δυνάμεων της Ευρώπης και του εγχώριου καπιταλισμού, θα συνεχίσει μια πολιτική που εξαθλιώνει τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους και θα σπρώχνει διαρκώς περισσότερους ανθρώπους στην ανεργία», προσθέτει και  καλεί «τους πολίτες της χώρας, τους ανθρώπους, που δεν έχουν κανένα λόγο να στηρίξουν ή να ανεχτούν την πολιτική που οδηγεί στην εξόντωσή τους, να συνεχίσουν τους αγώνες για την ανατροπή της».

16:22 «Κάτω η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου» αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση του ΚΚΕ για τη νέα κυβέρνηση, προσθέτοντας τη φράση του Κώστα Βάρναλη «απ’ τα τσακάλια δε γλυτώνεις μ’ εφκές ή παρακάλια»,  ενώ αναφερόμενο στη συμμετοχή στελεχών του ΛΑΟΣ στο νέο σχήμα μιλάει για «ιδεολογικούς απογόνους του δικτάτορα Μεταξά και των βασανιστών της Μακρονήσου».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου, που το σχηματισμό της απαιτούσαν εδώ και καιρό η ΕΕ, οι τραπεζίτες, ο Σύνδεσμος Βιομηχάνων και τα άλλα τμήματα των μονοπωλίων, είναι γεγονός. Η συμμετοχή στο μαύρο μέτωπο και των ιδεολογικών απογόνων του δικτάτορα Μεταξά και των βασανιστών της Μακρονήσου, των προβοκατόρων του ΛΑΟΣ, επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά ότι η σοσιαλδημοκρατική και η φιλελεύθερη αστική εκδοχή είναι σύμμαχοι με το ακροδεξιό τμήμα, γιατί είναι και αυτό συστατικό του αστικού πολιτικού συστήματος.

Πρέπει να γίνει γεγονός και το λαϊκό μέτωπο που θα αντιπαρατεθεί με την κυβέρνηση του μαύρου μετώπου, με τα μονοπώλια και την εξουσία τους. Ούτε μια μέρα να μην χαθεί. Δράση τώρα και λαϊκή αντεπίθεση. Πάλη ταξική σε κάθε τόπο δουλειάς και κατοικίας, ενάντια στα χαράτσια, για συλλογικές συμβάσεις, προστασία των ανέργων, μισθούς και συντάξεις, ενάντια στην εφεδρεία και άλλα. Πάλη για αποδέσμευση από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία που θα διαγράψει μονομερώς το χρέος. O λαός να κάνει δύσκολη τη ζωή της κυβέρνησης – λαιμητόμου των λαϊκών δικαιωμάτων, να την ανατρέψει, να απαιτήσει εκλογές τώρα. Απευθύνουμε κάλεσμα στους εργαζόμενους, ιδιαίτερα σε όσους ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, που οι μάσκες της έπεσαν, να τους εγκαταλείψουν και να συμπορευτούν με το ΚΚΕ στη δράση και στην κάλπη.

Αποτελεί πρόσχημα ότι η κυβέρνηση της λεγόμενης εθνικής ενότητας είναι προϋπόθεση για να σωθεί η χώρα και για να δοθεί η 6η δόση, όπως είναι ψέμα ότι η συμφωνία για το κούρεμα ήταν επιτυχία κατά των τραπεζών. Το αποδείχνει η πρωθυπουργοποίηση του τραπεζίτη Λ. Παπαδήμου.

Η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου έγινε για να σωθεί η πλουτοκρατία, με αποτέλεσμα να πτωχεύσουν ολοκληρωτικά η εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Ανεξάρτητα από τη διάρκειά της η νέα κυβέρνηση της πλουτοκρατίας θα πάρει μέτρα για 10 – 15 χρόνια, με νέα μνημόνια που μπροστά τους ωχριά η μέχρι τώρα βαρβαρότητα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Η κρίση στην ευρωζώνη βαθαίνει. Στις 27 Οκτώβρη αποφασίστηκε η ελεγχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας και βρίσκεται προ των πυλών η ανεξέλεγκτη χρεοκοπία. Θα επιχειρήσουν να περάσουν την καπιταλιστική πολιτική με την ιδεολογική τρομοκρατία, τους εκβιασμούς, την καταστολή και την καλλιέργεια ψεύτικων ελπίδων και μαύρης προπαγάνδας μέσα από τα ΜΜΕ.

Φοβούνται το λαό και πιστεύουν ότι μπορούν να τον γονατίσουν. Φοβούνται τη λαϊκή δύναμη που υπάρχει όταν ο λαός οργανωθεί και δράσει συνειδητά. Η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα πρέπει να αξιοποιήσουν την κρίση, τις δυσκολίες των αστικών κομμάτων, τις ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις στην ΕΕ και γενικότερα και να τις οξύνουν. Να τους κηρύξουν πόλεμο ενάντια στον πόλεμο που τους κάνουν. Ψηλά το κεφάλι!»

16:00 Άρχισε η ορκωμοσία της κυβέρνησης του κ. Παπαδήμου.

 

15:50 Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης έχει ως εξής:

Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος

Αντιπρόεδροι της Κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλος, Θ. Πάγκαλος

Υπουργείο Οικονομικών

Υπουργός Ευάγγελος Βενιζέλος

Αναπληρωτές υπουργοί Φίλιππος Σαχινίδης, Παντελής Οικονόμου

Υφυπουργός Γιάννης Μουρμούρας

Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και υπουργός Επικρατείας

Γιώργος Σταυρόπουλος

Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Υπουργός Δημήτρης Ρέππας

Υφυπουργοί Ντίνος Ρόβλιας και Παντελής Τζωρτζάκης

Yπουργείο Εσωτερικών

Υπουργός Αναστάσιος Γιαννίτσης

Αναπληρωτρια υπουργός Φώφη Γεννηματά

Yφυπουργός Π. Κουκουλόπουλος

Υπουργείο Εξωτερικών

Υπουργός Σταύρος Δήμας

Αναπληρώτρια υπουργός Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου

Υφυπουργός Δημήτρης Δόλλης

Υπουργείο Εθνικής Αμυνας

Υπουργός Δημήτρης Αβραμόπουλος

Αναπληρωτές υπουργοί Γιάννης Ραγκούσης, Γεώργιος Γεωργίου

Υφυπουργός Κώστας Σπηλιόπουλος

Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας

Υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Αναπληρωτής Σωκράτης Ξυνίδης

Υφυπουργός Θάνος Μωραϊτης

Υφυπουργός για θέματα Ναυτιλίας Αδωνις Γεωργιάδης

Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής

Υπουργός Γιώργος Παπακωνσταντίνου

Αναπληρωτής υπουργός Νίκος Σηφουνάκης

Υφυπουργός Γιάννης Μανιάτης

Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων

Υπουργός Αννα Διαμαντοπούλου

Αναπληρωτής υποργός Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος

Υφυπουργός Εύη Χριστοφιλοπούλου

Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

Υπουργός Μαυρουδής Βορίδης

Υφυπουργός Γιάννης Μαγκριώτης

Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

Υπουργός Γιώργος Κουτρουμάνης

Υυυφπουργός Γιάννης Κουτσούκος

Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος

Υφυπουργοί Μάρκος Μπόλαρης, Μιχάλης Τιμοσίδης, Δημήτρης Βαρτζόπουλος

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Υπουργός Κώστας Σκανδαλίδης

Υφυπουργοί Αστέριος Ροντούλης και Γιάννης Δριβελέγκας

Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Υπουργός Μιλτιάδης Παπαϊωάννου

Υφυπουργός Γιώργος Πεταλωτής

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Χρήστος Παπουτσής

Υφυπουργός Μανώλης Όθωνας

Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού

Υπουργός Παύλος Γερουλάνος

Υφπουργός Πολιτισμού Γιώργος Νικητιάδης

Υφυπουργός για θέματα τουρισμού Πέτρος Αλιβιζάτος

 

15:40 Στο Προεδρικό Μέγαρο έφτασαν οι Βορίδης, Γεωργιάδης, Ροντούλης και Γεωργίου.

https://www.topontiki.gr/img/uploads/big/13210205792.jpg

14:50 Παραιτήθηκε από το βουλευτικό του αξίωμα ο Δημήτρης Αβραμόπουλος με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο.

Τη θέση του στο Κοινοβούλιο καταλαμβάνει η πρώτη επιλαχούσα στην Α’ Περιφέρεια Αθηνών, Έλενα Κουντουρά.

13:55 Μιλώντας στο ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ ο κ. Παπαδημούλης δήλωσε: «Οι υποστηρικτές της λύσης Παπαδήμου και της κυβέρνησης που τον στηρίζει, προκειμένου να τον εμφανίσουν ως Μεσσία, καλλιεργούν υπερβολικές προσδοκίες που προσκρούουν στην πραγματικότητα.»

13:10 Έφτασε ο Γιώργος Παπανδρέου στο Μέγαρο Μαξίμου, για να συνεργαστεί στενά με τον Λουκά Παπαδήμο για τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης.

12:46 Στις 16.00 μεταφέρθηκε η ορκομωσία της νέας κυβέρνησης.

11:20 Η Δημοκρατική Αριστερά θα καταψηφίσει τη νέα κυβέρνηση, υπό το Λουκά Παπαδήμο.

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το κόμμα του Φώτη Κουβέλη, επισημαίνετε ότι η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος θα δώσει αρνητική ψήφο στη νέα κυβέρνηση, ζητώντας αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών με εκλογές. Παράλληλα, καταγγέλλει πολιτική διελκυστίνδα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, «με θεσμικές αποκλίσεις που εξάντλησαν τις αντοχές της κοινωνίας» και συμπληρώνει: «με αφορμή τους χειρισμούς που έγιναν καταδεικνύεται η αδήριτη και επιτακτική ανάγκη για ριζική αλλαγή του πολιτικού συστήματος, η οποία μπορεί να προκύψει μόνο από τη λαϊκή ετυμηγορία».

11:00 Στο Μέγαρο Μαξίμου κατέφθασε ο Λουκάς Παπαδήμος.

10:00 Την πρόθεση να στηρίξει την κυβέρνηση Παπαδήμου με όλες του τις δυνάμεις εξέφρασε ο βουλευτής της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 το πρωί της Παρασκευής. Επισήμανε πως η μεταβατική κυβέρνηση χρειάζεται στήριξη κι όχι υπονόμευση από παλαιοκομματικές λογικές.
Εξέφρασε επίσης την εκτίμηση ότι «πιο ωφελημένο θα βγει όποιο κόμμα τη στηρίξει περισσότερο», γιατί αυτό θέλει και η κοινωνία, που ανησυχεί και αναζητά μια σοβαρή προσπάθεια.
Ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα από μια κυβέρνηση μόνο ΠΑΣΟΚ, κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

00:05 Ο κ.Καρατζαφέρης εκτιμά πως ο Λ.Παπαδήμος είναι ικανός να μας βγάλει από την δύσκολη θέση στην οποία βρισκόμαστε.

22:15 Την Παρασκευή θα ανακοινωθεί η τελική σύνθεση της κυβέρνησης Παπαδήμου. Στις 14:00 μετά το μεσημέρι η ορκωμοσία.

Δείτε εδώ το χρονικό των εξελίξεων της Πέμπτης, 10 Νοεμβρίου.

(Τα βίντεο είναι από το real.gr)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33