search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 09:38
MENU CLOSE

Εμμένει στην πόλωση η Νέα Δημοκρατία

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 1997
30-11-2017
02.12.2017 04:00
nd_2-3.jpg
 
Σοβαρά ερωτήματα συνεχίζει να προκαλεί η εμμονή της Ν.Δ. στην όξυνση, την πόλωση και τη σκανδαλολογία παρά το γεγονός ότι υφίσταται συνεχείς κοινοβουλευτικές ήττες. Πολλά στελέχη του κόμματος αναρωτιούνται γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμμένει σε μια τέτοια στρατηγική από τη στιγμή που σε επίπεδο εντυπώσεων χάνει κατά κράτος, όχι μόνο εξαιτίας της έλλειψης ρητορικών ικανοτήτων, αλλά και επειδή τόσο η οικογένεια Μητσοτάκη όσο και η Ν.Δ. έχουν πολιτικό παρελθόν, έχουν ασκήσει εξουσία και έχουν σκελετούς στην ντουλάπα τους. 
 
Οι επιτελείς της Πειραιώς σημειώνουν ότι μπορεί οι συγκρούσεις να δείχνουν τον Τσίπρα να αντεπιτίθεται, ωστόσο στη συνείδηση της κοινής γνώμης έχει χαθεί το ηθικό πλεονέκτημα μιας «άμωμης» Αριστεράς και αυτό θα μετρηθεί στις επόμενες εκλογές. Όπως επισημαίνουν στην Πειραιώς, η ιστορία με την πώληση εξοπλισμών στη Σαουδική Αραβία έχει μεγάλη «ουρά» και η Ν.Δ. δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την προσπάθεια αποκάλυψής της.
 
Έτσι κι αλλιώς στην αξιωματική αντιπολίτευση έχουν μόνιμα στο στόχαστρό τους τον Πάνο Καμμένο και εκτιμούν ότι η συμπόρευση αλλά και η συνεχής, υπερβολική στήριξη που του παρέχει ο Τσίπρας, προκαλεί ρωγμές στην ηθική του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ. 
Στην Πειραιώς τονίζουν ότι ο πρωθυπουργός είναι όμηρος της συνεργασίας του με τους ΑΝΕΛΛ και θα την πληρώσει ακριβά στις επόμενες εκλογές, ενώ του καταλογίζουν εξουσιομανία, μπροστά στην οποία δεν διστάζει να μεταφέρει ανεξακρίβωτες πληροφορίες ή στοιχεία ακόμη και από το βήμα της Βουλής, παρ’ ότι ένας πρωθυπουργός, λόγω και του αξιώματός του, θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικός. 
 
Κατηγορούν δε τον Πάνο Καμμένο ότι συνεχώς καταφεύγει σε ψέματα και καταθέτει στα πρακτικά της Βουλής είτε έγγραφα αμφιβόλου γνησιότητας ή γεγονότα που ουδέποτε έχουν συμβεί. 
Μάλιστα θεωρούν ότι η ανοίκεια, όπως λένε στενοί συνεργάτες του Κυριάκου, συνεχής επίθεση κατά της Μαρέβα Μητσοτάκη, αποδεικνύεται μπούμερανγκ, ενώ η συνεχής στοχοποίησή της υπονομεύει την επιχειρηματικότητα στη χώρα και όχι την ίδια τη σύζυγο του αρχηγού της Ν.Δ.
Επισημαίνουν ακόμη ότι ο Μητσοτάκης είναι σφόδρα ενοχλημένος από την αναμόχλευση των προσωπικών ζητημάτων του από την κυβέρνηση, τη στιγμή που ο ίδιος αποφεύγει να θέσει στο στόχαστρό του την οικογένεια του Αλέξη Τσίπρα. Πάντως η Μαρέβα Μητσοτάκη απέστειλε εξώδικο, διαψεύδοντας ότι γνωρίζει ή έχει συνεργαστεί με τον Τζον Σφακιανάκη. 
 
Είναι προφανές όμως ότι η σκληρή επίθεση εναντίον της Ν.Δ. και προσωπικά του Κυριάκου Μητσοτάκη από την κυβέρνηση έχει ως στόχο να υπονομεύσει τη βέβαιη χρησιμοποίηση του θέματος και γενικά «σκανδάλων» της κυβέρνησης στην επόμενη προεκλογική περίοδο. 
Η Ν.Δ. λοιπόν θα εμμείνει σ’ αυτήν τη γραμμή, παρ’ ότι το αποτέλεσμα δεν μοιάζει επιτυχές, αφού θεωρεί ότι «πες – πες κάτι θα μείνει». 
«Όσοι παρακολούθησαν τη συζήτηση, είδαν έναν πρωθυπουργό εξαιρετικά αγχωμένο να ταυτίζεται πλήρως με έναν απαξιωμένο υπουργό. Είδαν τον κ. Τσίπρα να καλύπτει τον κ. Καμμένο σε μια σκανδαλώδη υπόθεση, με μια σειρά από αναπάντητα ερωτήματα. Δυστυχώς, ο πρωθυπουργός των φόρων αποδεικνύεται ότι είναι και ο πρωθυπουργός των μεσαζόντων. Και από τους εθνικούς προμηθευτές μιας άλλης εποχής, πήγαμε πια στους εθνικούς μεσάζοντες» είπε ο πρόεδρος της Ν.Δ. μιλώντας την Τρίτη στη συνάντησή του με τους τομεάρχες. 
 
Στη Μάνδρα
Επιχειρώντας να αξιοποιήσει την καθημερινότητα ο Μητσοτάκης πήγε χθες στη Μάνδρα, με στόχο να ελεεινολογήσει την κυβερνητική πρακτική. Όπως και στην τεράστια πετρελαιοκηλίδα που ο πρόεδρος της Ν.Δ. επισκέφθηκε πολλάκις τα πληγέντα σημεία προκειμένου να αποδείξει την κυβερνητική ανικανότητα, η χτεσινή περιοδεία του είχε πολλαπλό στόχο: 
 Αφενός να αναδείξει τις διαμαρτυρίες των κατοίκων για την αργή ανταπόκριση των κρατικών αρχών στην αντιμετώπιση των προβλημάτων των κατοίκων και να τονίσει τη διαφορά από τους κυβερνώντες, που αποφεύγουν να επισκέπτονται τις πληγείσες περιοχές. 
 Αλλά κυρίως για να αποδώσει πολιτικές ευθύνες για τον τρόπο διακυβέρνησης της χώρας στα ζητήματα καθημερινότητας, τα οποία θέλει να κρατήσει στην επικαιρότητα, όπως για παράδειγμα τα ζητήματα ασφάλειας. «Ζουν κλεισμένοι στα γραφεία τους και φοβούνται την κοινωνική κατακραυγή» επισημαίνουν στην Πειραιώς για τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς, συμπληρώνοντας ότι πηγαίνουν μόνον όπου υπάρχουν ελεγχόμενες συνθήκες αγνοώντας το τι πραγματικά συμβαίνει στην κοινωνία. 
 
Την ίδια ώρα, στο εσωτερικό μέτωπο το κόμμα κινείται στον αστερισμό της διεξαγωγής του συνεδρίου στις 16 και 17 Δεκεμβρίου στην Αθήνα, το οποίο δεν θα έχει εκλογή οργάνων, αλλά θα είναι συνέδριο αρχών και θέσεων. 
Οι πληροφορίες ότι αναμένεται να μιλήσουν με ιδεολογικό πρόσημο οι Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης έχουν προκαλέσει πολλές ανησυχίες στο παρασκήνιο, αφού πολλοί φοβούνται ότι δεν αποκλείεται πίσω τους να συνταχτούν οι εθνικιστές σκληροί δεξιοί και οι καραμανλικοί αντίστοιχα και να μετατραπεί το συνέδριο σε ρινγκ για την ιδεολογικοπολιτική φυσιογνωμία του κόμματος.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 09:35