search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 16:38
MENU CLOSE

Η Κάριτας Ελλάς στο πλευρό των πλημμυροπαθών της Μάνδρας

30.11.2017 11:21
Tigran Hamasyan: Το μήνυμα του πριν την εμφάνισή του στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στις 26 Νοεμβρίου - Media

 

Άλλη μία σημαντική δράση στη Μάνδρα Αττικής ανέλαβε η Καθολική Εκκλησία μέσω της Κάριτας Ελλάς, θέτοντας στη διάθεση των τοπικών φορέων δύο εκσκαφείς, που συνδράμουν στην προσπάθεια απομάκρυνσης από τους δρόμους, τα πεζοδρόμια και τις αυλές των σπιτιών, των τόνων μπαζών και λάσπης μετά τις φονικές πλημμύρες των προηγούμενων ημερών, και δύο φορτηγά που τα μεταφέρουν σε τοποθεσία που έχει υποδείξει ο Δήμος Μάνδρας. Τη συγκεκριμένη δράση χρηματοδοτεί η Κάριτας ΗΠΑ (CRS – Catholic Relief Services).

Τη διάθεση στο Δήμο Μάνδρας των μηχανημάτων υλοποιεί η Κάριτας Ελλάς από τη Δευτέρα 27 Νοέμβριου, σε συνέχεια της βοήθειας που από την πρώτη στιγμή παρείχε, με περισσότερα από 7.000 μπουκάλια εμφιαλωμένο νερό και 1.500 σάντουιτς, ενώ με συνεχείς επισκέψεις και σε συνεργασία με τις δημοτικές αρχές και τους τοπικούς φορείς καταγράφει τις ανάγκες των πλημμυροπαθών και προετοιμάζει τις επόμενες δράσεις της. 

Η πληγείσα περιοχή της Μάνδρας συνεχίζει να βρίσκεται σε πολύ άσχημη κατάσταση, αφενός γιατί το μέγεθος της καταστροφής είναι τεράστιο, και αφετέρου γιατί οι καιρικές συνθήκες συνεχίζουν να επιβαρύνουν την κατάσταση, με συνεχείς βροχοπτώσεις.

Τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου αλλά και την Πέμπτη 23 του μήνα, κλιμάκιο της Κάριτας Ελλάς πραγματοποίησε αυτοψία στη Μάνδρα, την περιοχή που επλήγη περισσότερο από την κακοκαιρία. Σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς επισκέφτηκε τις γειτονιές της πόλης όπου η κατάσταση είναι απελπιστική, κατέγραψε τις άμεσες ανάγκες και προετοίμασε τις επόμενες δράσεις.

Τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου τη Μάνδρα επισκέφτηκαν η υπεύθυνη Κοινωνικής Πολιτικής και Συνηγορίας της Κάριτας Ελλάς Μαρία Κουτάτζη και ο Ισίδωρος Ρούσσος, υπεύθυνος Επικοινωνίας της Κάριτας Ελλάς, οι οποίοι συναντήθηκαν τόσο με τον υπεύθυνο της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Μιχάλη Αντωνίου, όσο και με τον γενικό διευθυντή των Διοικητικών Υπηρεσιών Ευστάθιο Ραγκούση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Μάνθος Δελλατόλας, Υπεύθυνος Επιβλέπων των εργασιών που πραγματοποιούνται στη Μάνδρα από την Κάριτας Ελλάς, περιέγραψε συγκινημένος το πώς, μαζί με τα μηχανήματα που μισθώνει η Κάριτας Ελλάς, ξέθαψαν και τον τελευταίο αγνοούμενο της καταστροφής, το πρωί της Δευτέρας.

Την Τρίτη 28 Νοεμβρίου μετέβη στη Μάνδρα ο Αντιπρόεδρος της Κάριτας Ελλάς και Αντιπρόεδρος και Διευθυντής της Κάριτας Αθήνας π. Ιωάννης Πάτσης, η Έφη Ζαλώνη, υπεύθυνη Γραμματειακής υποστήριξης της Κάριτας Αθήνας και ο Ισίδωρος Ρούσσος. Η αντιπροσωπεία της Κάριτας συναντήθηκε με την Δήμαρχο Γιάννα Κριεκούκη και τον Αντιδήμαρχο Περικλή Ρόκα και παρέδωσε στο Κοινωνικό Παντοπωλείο κονσέρβες και κουβέρτες.

Η Κάριτας βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις δημοτικές αρχές και υπηρεσίες, καταγράφει τις ανάγκες των πλημμυροπαθών και οργανώνει και προετοιμάζει τις επόμενες δράσεις της, σε μία προσπάθεια να βοηθήσει όπως και όσο μπορεί τον Δήμο και τους πλημμυροπαθείς.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 16:38