17/06/2019 09:10:18

Σοβαρή καταγγελία Ανδρουλάκη: Οι βουλευτές της ΝΔ... καταψήφισαν το εμπάργκο πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία

Σοβαρή καταγγελία Ανδρουλάκη: Οι βουλευτές της ΝΔ... καταψήφισαν το εμπάργκο πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία - Media

 

Μπορεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να υπερψήφισε την απαγόρευση πώλησης όπλων στην Σαουδική Αραβία, ωστόσο, φαίνεται ότι από ελληνικής πλευράς υπήρξαν «παραφωνίες» στην ψηφοφορία, καθώς, όπως αναφέρει ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης, οι συνάδελφοί του της ΝΔ καταψήφισαν τη σχετική διάταξη.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι «δυστυχώς, για ακόμα μια φορά τόσο η στάση του ΣΥΡΙΖΑ όσο και εκείνη της Νέας Δημοκρατίας κινήθηκαν στα όρια του πολιτικού παραλογισμού. Ενώ οι κ.κ Τσίπρας και Καμμένος επιχειρηματολόγησαν με θέρμη υπέρ της νομιμότητας αλλά και της σκοπιμότητας πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία, οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στήριξαν το ψήφισμα υπέρ του εμπάργκο!

Από την άλλη, οι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας καταψήφισαν την πρόταση της παραγράφου για το εμπάργκο, παρόλο που τις τελευταίες μέρες το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης πρωτοστατεί κατά της συγκεκριμένης συμφωνίας!
 
Εμείς παραμείναμε συνεπείς τόσο με τη στάση της παράταξης στη Βουλή των Ελλήνων όσο και με τις πάγιες θέσεις της ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Πιστοί στις αξίες του ανθρωπισμού, διατηρήσαμε την αρχική μας θέση υπέρ της επιβολής του εμπάργκο καθώς ουδείς δικαιούται να παραμένει αδιάφορος μπροστά στην πρωτοφανή ανθρωπιστική κρίση στην Υεμένη. Δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια όταν, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΟΗΕ, ένα παιδί πεθαίνει κάθε δέκα λεπτά και περίπου 7 εκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονται στα όρια της λιμοκτονίας».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.