search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 14:09
MENU CLOSE

Αυτό είναι το νέο «φονικό όπλο» του στρατού των ΗΠΑ (Photos)

30.11.2017 17:12
Αυτό είναι το νέο «φονικό όπλο» του στρατού των ΗΠΑ (Photos) - Media

 

Με ένα νέο όπλο θα βρεθούν σύντομα στα χέρια τους εκατομμύρια στρατιώτες των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ και ήδη όσοι το έχουν δοκιμάσει δεν κρύβουν τον ενθουσιασμό τους για το πόσο ελαφρύ, εύχρηστο και… φονικό είναι.

Πρόκειται για τον αντικαταστάτη του πιστολιού Μ9 που αποτελούσε το βασικό όπλο αυτού του τύπου για περισσότερα από 30 χρόνια. Πλέον, τη θέση του στη θήκη της μέσης των στρατιωτών των ΗΠΑ θα πάρει σταδιακά το πιστόλι Μ17, το οποίο είναι μια μοντέρνα εκδοχή του SIG Sauer P320.

Ήδη τα πρώτα πιστόλια βρίσκονται στα χέρια των ανδρών της 101ης Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας στο Κεντάκι και η δοκιμή του από τους στρατιώτες προκάλεσε ενθουσιασμό, καθώς το όπλο θεωρήθηκε πολύ καλύτερο και πολύ πιο εύχρηστο από την παλιά Μ9 Μπερέτα που έχουν ως σήμερα.

Η SIG Sauer κέρδισε το διαγωνισμό ύψους 580 εκατομμυρίων δολαρίων του αμερικανικού στρατού, προκειμένου μέσα σε μια δεκαετία το Μ17 (και η πιο compact εκδοχή του, Μ18) να αντικαταστήσει πλήρως το Μ9.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 14:09