search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 21:26
MENU CLOSE

Παπανάτσιου: Η αύξηση της χρήσης πλαστικού χρήματος έφερε δύο δισ. ευρώ επιπλέον

30.11.2017 18:38
Παπανάτσιου: Η αύξηση της χρήσης πλαστικού χρήματος έφερε δύο δισ. ευρώ επιπλέον - Media

 

Η αύξηση της χρήσης του πλαστικού χρήματος (πιστωτικές, χρεωστικες, προπληρωμένες κάρτες, συναλλαγες e-banking) οδήγησαν στα πρώτα αποτελέσματα στην μάχη κατά της φοροδιαφυγής, καθώς τα έσοδα από ΦΠΑ στο εννιάμηνο του 2017, αυξήθηκαν κατά 20% σε σχέση με την αντίστοιχη χρονική περίοδο του 2015 (ή κατά δύο δισ. ευρώ) ανέφερε η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, σε δηλώσεις της με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης της πρώτης δημόσιας κλήρωσης.

Η σημερινή κλήρωση, αποτελεί μέρος της γενικότερης πολιτικής ενίσχυσης των ηλεκτρονικών πληρωμών, με στόχο την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, τόνισε η κ. Παπανάτσιου, επισημαίνοντας ότι ο περιορισμός της φοροδιαφυγής είναι ο πιο ουσιαστικός τρόπος για την δικαιότερη κατανομή των φορολογικών βαρών.

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Πιτσιλής, διοικητής της ΑΑΔΕ, επεσήμανε ότι η δημόσια κλήρωση αποτελεί ένα επιπλέον έμπρακτο κίνητρο για διαφάνεια στις συναλλαγές.

Υπενθυμίζεται πως κληρώθηκαν 1.000 τυχεροί, από τους οποίους ο καθένας κερδίζει από 1.000 ευρώ – ενώ κληρώθηκαν και 1000 επιλαχόντες.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 21:25