search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 14:44
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ: Κι όμως, η ΝΔ καταψήφισε το εμπάργκο πώλησης όπλων στη Σ. Αραβία (PDF)

30.11.2017 18:55
Το Ευρωκοινοβούλιο «τα σπάει» με τη Ρωσία: «Δεν μπορεί να είναι στρατηγικός εταίρος της Ε.Ε.» - Media

 

Μετά τον Νίκο Ανδρουλάκη, και ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τους ευρωβουλευτές της ΝΔ ότι καταψήφισαν το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την επιβολή εμπάργκο στην πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία.

Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «στο  Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο  κατατέθηκε κοινό Ψήφισμα για  την κατάσταση στην Υεμένη,  από τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτικών ομάδων, το οποίο φέρει και την υπογραφή του κ. Κεφαλογιάννη.

Και, ενώ στο Ψήφισμα,  οι ευρωβουλευτές της ΝΔ  ψήφισαν υπέρ, στην ψηφοφορία της παραγράφου 15 (το δεύτερο κομμάτι της – 15/2), με την οποία το Ευρωκοινοβούλιο επικαλείται το Ψήφισμα για την ανθρωπιστική κατάσταση στην Υεμένη της 25ης Φεβρουαρίου του 2016 που ζητά από την Ύπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Φεντερίκα Μογκερίνι να αναλάβει πρωτοβουλία προκειμένου να επιβληθεί εμπάργκο όπλων της ΕΕ εναντίον της Σαουδικής Αραβίας, οι ευρωβουλευτές της ΝΔ, Κεφαλογιάννης, Κύρτσος, Σπυράκη, Βόζεμπεργκ, Ζαγοράκης έχουν ψηφίσει κατά, όπως άλλωστε αποδεικνύεται και από τα αναρτημένα αποτελέσματα της ψηφοφορίας.  

Το γεγονός, λοιπόν, είναι αδιάψευστο: οι ευρωβουλευτές της ΝΔ καταψήφισαν την πρόταση επιβολής εμπάργκο όπλων στη Σαουδική Αραβία. Οπότε, αναμένουμε από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αντί να κάνει νεφελώδεις και αλληλοσυγκρουόμενες διαρροές, να αιτιολογήσει την στάση της».
 
Μάλιστα, ο ΣΥΡΙΖΑ παραθέτει και το έγγραφο με τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας, όπου στις σελ. 50-51 εμφανίζεται η ψήφος αναφορικά με το εμπάργκο και στις σελ 56-57 η ψήφος στο σύνολο του Ψηφίσματος  
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 14:43