search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 20:14
MENU CLOSE

«Τέρας» ο βαλλιστικός πύραυλος της Βόρειας Κορέας – Σοκ και δέος στη Δύση

30.11.2017 19:54
«Τέρας» ο βαλλιστικός πύραυλος της Βόρειας Κορέας - Σοκ και δέος στη Δύση - Media
 
Σοκαρισμένοι εμφανίζονται οι ειδικοί ανά τον κόσμο μετά την τελευταία δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα, καθώς ο πύραυλος ξεπέρασε κάθε προσδοκία βεληνεκούς, προκαλώντας έως και πανικό σε ανεξάρτητους αναλυτές που μίλησαν σε αμερικανικά ΜΜΕ.
 
Ένας από αυτούς, περιέγραψε τον πύραυλο του Κιμ Γιονγκ Ουν ως «τέρας» σημειώνοντας ότι είναι τόσο μεγαλύτερος από τους πυραύλους των παρελθόντων δοκιμών που θα μπορούσε να μεταφέρει ένα πανίσχυρο θερμοπυρηνικό όπλο
 
Ακόμα και όσοι διατηρούν επιφυλάξεις σχετικά με τις πραγματικές δυνατότητες του πυραύλου, παραδέχονται ότι πλέον η Βόρεια Κορέα μπορεί να καταφέρει χτύπημα στις ΗΠΑ με πυρηνικό όπλο, υπενθυμίζοντας και την πυρηνική δοκιμή που πραγματοποίησε η Πιονγκγιάνγκ, με το όπλο να εκτιμάται ότι διέθετε ισχύ από 100 ως 600 κιλοτόνους.
Υπενθυμίζεται ότι ο διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος που εκτοξεύτηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης ανήλθε σε ύψος 4.000 χιλιομέτρων και έκανε πτήση διάρκειας 53 λεπτών, προτού πέσει στη θάλασσας της Ιαπωνίας, ενώ η Πιονγκγιάνγκ έδωσε στον πύραυλο το όνομα «Hwasong-15». με τους ειδικούς της Δύσης να εκτιμούν ότι πρόκειται για ένα τελείως νέο πύραυλο.
 
Επίσης, οι αναλυτές εκτιμούν ότι ο πύραυλος θα μπορούσε να διανύσει απόσταση 13.000 χιλιομέτρων βάζοντας τις ΗΠΑ στο πεδίο του βεληνεκούς του, με τους πιο συντηρητικούς υπολογισμούς θα θέτουν τη δυτική ακτή της χώρας στο πεδίο βολής του, ενώ οι πιο απαισιόδοξοι θεωρούν ότι ακόμα και η ανατολική ακτή θα μπορούσε να πληγεί…
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 20:13