search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 19:05
MENU CLOSE

Κρίσιμη συνάντηση για τον σχηματισμό κυβέρνησης στην Γερμανία

30.11.2017 22:06
Απίστευτες σκηνές με τη Μέρκελ: «Όχι, όχι, δεν είμαι η κυρία Μακρόν» (Video) - Media

 

Η κρίσιμη συνάντηση που συγκάλεσε ο Ομοσπονδιακός Πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ με τους αρχηγούς των κομμάτων του «μεγάλου» συνασπισμού (CDU/CSU, SPD), σε μια προσπάθεια να διερευνηθούν οι δυνατότητες εκ νέου συνεργασίας τους, ξεκίνησε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Πέμπτης.

Το κατώφλι του Προεδρικού Ανακτόρου Bellevue πέρασαν κατά σειρά ο Αρχηγός του SPD, ενώ μαζί έφθασαν λίγα λεπτά αργότερα η Καγκελάριος ‘Αγγελα Μέρκελ και ο Βαυαρός Χριστιανοκοινωνιστής εταίρος της, Χορστ Ζεεχόφερ Έξω από το προαύλιο της Προεδρίας περίπου 100 άτομα διαδήλωναν κατά της απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για πενταετή παράταση της χρήσης του ζιζανιοκτόνου γλυφοσάτη, την οποία έλαβε ο υπουργός Αγροτικής Οικονομίας Κρίστιαν Σμιτ (CSU), παρά την εκπεφρασμένη διαφωνία της υπουργού Περιβάλλοντος Μπάρμπαρα Χέντρικς (SPD), προκαλώντας σοβαρό ρήγμα στην σχέση των Χριστιανοδημοκρατών με τους Σοσιαλδημοκράτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε πριν από λίγο το δεύτερο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ZDF, δεν έχει γίνει καμία διαρροή σχετικά με το κλίμα που επικρατεί στην συνάντηση, θεωρείται ωστόσο ότι θα διαρκέσει αρκετά, ενώ οι τρεις αρχηγοί αναμένεται το πρωί της Παρασκευής να ενημερώσουν τα κομματικά όργανα, προκειμένου να αποφασίσουν για την περαιτέρω στάση τους. Όπως επισημάνθηκε στο ZDF, ο Ομοσπονδιακός Πρόεδρος Σταϊνμάιερ δεν θα θέσει κάποια προθεσμία στους τρεις Αρχηγούς, ωστόσο εάν η αποψινή συνάντηση αποτύχει, δεν θα ορίσει νέα.

Το Οικονομικό Συμβούλιο του CDU ζήτησε από την ηγεσία του κόμματος να εξετάσει την πιθανότητα σχηματισμού κυβέρνησης μειοψηφίας υπό την ‘Αγγελα Μέρκελ και να εγκαταλείψει τα σχέδια για «μεγάλο» συνασπισμό, με το επιχείρημα ότι το SPD, προκειμένου να συμμετάσχει, θα επιβάλει πολύ υψηλά ανταλλάγματα στην κοινωνική πολιτική.

Πηγή: ΑΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 18:03