search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:06
MENU CLOSE

Τόσκας: Έως 300.000 ευρώ η προστασία της λαϊκής κατοικίας

01.12.2017 06:46
Τόσκας: Έως 300.000 ευρώ η προστασία της λαϊκής κατοικίας - Media

 

«Η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί ότι δεν θα υπάρξει πλειστηριασμός για πρώτη κατοικία αξίας κάτω από 300.000 ευρώ», τόνισε  ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας. Μιλώντας στην εκπομπή «FOCUS» της ΕΡΤ 1, υπογράμμισε ότι «τα σπίτια που μπήκαν στους πλειστηριασμούς της Τετάρτης ήταν μεγάλης αξίας».

Για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο Ειρηνοδικείο, ο κ. Τόσκας επισήμανε: «Οι αστυνομικοί, που ήταν αμυνόμενοι, δέχθηκαν χημική σκόνη από πυροσβεστήρες. Από την άλλη πλευρά, ήταν κυρίως μέλη της ΛΑΕ που προσπάθησαν να μπουν στο χώρο που γίνονταν οι πλειστηριασμοί. Έπρεπε να διαφυλαχθεί ο συγκεκριμένος χώρος. Πρέπει να δούμε τι προστάτευαν οι αστυνομικοί και τι λάθη έγιναν. Κακώς έπεσαν τα χημικά σε έναν κλειστό χώρο, όπως, βέβαια και η χημική σκόνη πυροσβεστήρων από συγκεντρωμένους εναντίον αστυνομικών. Κανένας δεν είναι εκπαιδευμένος να δέχεται χημική σκόνη. Αυτές είναι δυσάρεστες καταστάσεις. Δεν μπορεί κάθε Τετάρτη να γίνονται τέτοια επεισόδια. Εκτιμώ ότι σιγά-σιγά οι άνθρωποι που πιστεύουν ότι κινδυνεύει η λαϊκή κατοικία θα πειστούν ότι κάθε άλλο παρά συμβαίνει αυτό και πως θα μειωθεί η ένταση».

Για τα κόκκινα δάνεια, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε ότι οφείλονται κυρίως σε μεγάλους οφειλέτες και όχι στον απλό κόσμο, ενώ αναφερόμενος σε λαϊκές κατοικίες μικρής αξίας που μπήκαν σε πλειστηριασμό, υπογράμμισε ότι δεν ήταν για χρέη σε τράπεζες, αλλά οφείλονταν σε αντιδικίες μεταξύ ιδιωτών.

Σχετικά με τους εξονυχιστικούς ελέγχους των Γερμανών σε Έλληνες επιβάτες εκτός ζώνης Σένγκεν, ο κ. Τόσκας είπε, μεταξύ άλλων: «Η Γερμανία και ορισμένες άλλες χώρες θέλουν να επεκτείνουν τους εσωτερικούς ελέγχους στα τρία χρόνια. Από την πρώτη ημέρα που εφαρμόστηκαν αυτοί οι έλεγχοι, έστειλα στη Γερμανία την κυρία Τσιριγώτη για να δει από κοντά τι γίνεται με αυτούς τους ελέγχους. Γερμανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι έχουν πάει από την Ελλάδα στη Γερμανία 1.000 άτομα με πλαστά έγγραφα. Οταν λένε πλαστά έγγραφα, αναφέρονται σε έγγραφα που βγήκαν με άδεια ασύλου. Υπάρχει μια προσπάθεια κάποιων για εκμετάλλευση του θέματος. Πρόκειται για θέμα εντυπώσεων. Οι Γερμανοί επίσημα μιλούν για 850 άτομα. Στείλαμε εκπροσώπους μας στα γερμανικά αεροδρόμια. Δεν είναι κάτι που το δεχόμαστε καρτερικά. Οι Γερμανοί έχουν υποσχεθεί ότι θα μειώσουν σιγά-σιγά τα μέτρα αυτά. Υπήρξαν περιστατικά τρομοκρατίας σε χώρες της Κεντρικής Ευρώπης και έχει καλλιεργηθεί μια συντηρητική αντίληψη για το μεταναστευτικό. Εμείς συνεργαζόμαστε με υπηρεσίες ευρωπαϊκών χωρών, προκειμένου να αποτρέψουμε τρομοκρατικές απειλές».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:03