search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 09:05
MENU CLOSE

Ο δήμος Φυλής υπέγραψε την Ευρωπαϊκή Χάρτα για την Ισότητα των Φύλων στις Τοπικές Κοινωνίες

01.12.2017 11:50
Ο δήμος Φυλής υπέγραψε την Ευρωπαϊκή Χάρτα για την Ισότητα των Φύλων στις Τοπικές Κοινωνίες - Media
 
 Η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, Φωτεινή Κούβελα,  παρευρέθηκε την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017 στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Φυλής, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των γυναικών, στο πλαίσιο της οποίας εντάχθηκε και η υπογραφή  της  Ευρωπαϊκής  Χάρτας για την Ισότητα των Φύλων στις Τοπικές Κοινωνίες από το δήμο Φυλής.  
 
Ο δήμαρχος  Φυλής, κ. Παππούς Χρήστος,  υπέγραψε την Ευρωπαϊκή Χάρτα για την Ισότητα των Φύλων στις Τοπικές Κοινωνίες και αυτή τη στιγμή αυξάνονται οι δήμοι της χώρας μας που έχουν υπογράψει τη Χάρτα στους 210, ενώ στόχος είναι να διευρυνθεί ο αριθμός αυτός με την υπογραφή από όλους τους δήμους.  Η Γενική Γραμματέας επεσήμανε ότι η υπογραφή της Χάρτας αποτελεί σπουδαίο εργαλείο υπέρβασης των έμφυλων ανισοτήτων στην Αυτοδιοίκηση, καθώς θεμελιώδεις αρχές της Χάρτας αποτελούν: 
 
• Η ισόρροπη συμμετοχή ανδρών και γυναικών στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων
• Η εξάλειψη έμφυλων στερεοτύπων
• Η ενσωμάτωση της διάστασης του φύλου σε όλες τις δραστηριότητες της τοπικής και περιφερειακής διακυβέρνησης
• Η δημιουργία και στήριξη κατάλληλων σχεδίων και προγραμμάτων δράσεων, που συμβάλλουν στην ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας σε θέματα έμφυλων διακρίσεων
 
Περαιτέρω, η Γενική Γραμματέας τόνισε την ανάγκη συγκρότησης Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας για την επεξεργασία και παρακολούθηση  πολιτικών ισότητας και δήλωσε πως «οι κατευθύνσεις που δίνονται από την Υπογραφή της Ευρωπαϊκής Χάρτας για την Ισότητα των Φύλων στις τοπικές κοινωνίες, συμβάλλουν στην αύξηση της ενεργούς συμμετοχής των γυναικών σε όλους τους τομείς της Αυτοδιοίκησης, ενισχύοντας σημαντικά τον αγώνα μας υπέρ της εφαρμογής της ισότητας στην πράξη». 
 
Στη συνέχεια η κ. Κούβελα αναφέρθηκε στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ισότητα των Φύλων(ΕΣΔΙΦ 2016-2020)που εκπονήθηκε από τη ΓΓΙΦ, και στους στόχους του που άπτονται του τομέα της Αυτοδιοίκησης, ενώ επεσήμανε και την επιτυχή λειτουργία της ηλεκτρονικής εφαρμογής για την ποσόστωση του φύλου στα συλλογικά όργανα του Δημοσίου, των Ο.Τ.Α., Ν.Π.Δ.Δ. και Ν.Π.Ι.Δ. ως ενός μέτρου παρακολούθησης της εφαρμογής πολιτικών ισότητας από τους φορείς. 
 
Τέλος, η κ. Κούβελα συνομίλησε με τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών, τα οποία παρουσίασαν τις εξειδικευμένες υπηρεσίες του κέντρου προς τις ωφελούμενες γυναίκες και την ενημέρωσαν για την έναρξη συνεργασίας με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό. Η Γενική Γραμματέας αναφέρθηκε στο δίκτυο δομών της ΓΓΙΦ, στήριξε τις δράσεις τους για την καταπολέμηση της έμφυλης βίας και υπογράμμισε την ανάγκη προστασίας και ενίσχυσης των γυναικών θυμάτων ή εν δυνάμει θυμάτων βίας. 
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 09:04