search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 11:20
MENU CLOSE

Δραματικές εξελίξεις: Το πρώην «δεξί χέρι» του Τραμπ «καίει» τον πρόεδρο των ΗΠΑ – Παραδέχθηκε ότι είπε ψέμματα στο FBI

01.12.2017 14:44
Δραματικές εξελίξεις: Το πρώην «δεξί χέρι» του Τραμπ «καίει» τον πρόεδρο των ΗΠΑ - Παραδέχθηκε ότι είπε ψέμματα στο FBI - Media

 

Ραγδαίες εξελίξεις στην έρευνα που διεξάγουν οι διωκτικές αρχές των ΗΠΑ για ρωσική εμπλοκή στις προεδρικές εκλογές του 2016, καθώς ο πρώην Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του προέδρου, Μάικ Φλιν φέρεται έτοιμος να παραδεχθεί ότι είπε ψέμματα στο FBI σχετικά με επαφές του με τον Ρώσο πρέσβη στην Ουάσινγκτον, Σεργκέι Κίσλιακ.

Πληροφορίες από αμερικανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο Φλιν θα δηλώσει ένοχος στις κατηγορίες, γεγονός που ενδεχομένως σημαίνει ότι το πρώην «δεξί χέρι» του Ντόναλντ Τραμπ θα συνεργαστεί με την ειδική επιτροπή που διερευνά την πιθανή ανάμειξη της Ρωσίας στην εκλογική διαδικασία των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το δίκτυο ABC News ο Μάικλ Φλιν δεσμεύτηκε ότι «θα συνεργαστεί πλήρως» με τον ειδικό εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ που ερευνά την υπόθεση της ανάμιξης της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016. Μάλιστα το δίκτυο ανέφερε ότι ο Φλιν είναι έτοιμος να καταθέσει ότι ο Τραμπ «του έδωσε οδηγίες να έρθει σε επαφή με τους Ρώσους».
 
Σύμφωνα με τους ομοσπονδιακούς εισαγγελείς, ο Φλιν είχε μιλήσει με υψηλόβαθμα στελέχη του επιτελείου του Τραμπ για τις συζητήσεις που είχε με τον πρεσβευτή της Ρωσίας στην Ουάσινγκτον, Σεργκέι Κίσλιακ, οι οποίες αφορούσαν τις αμερικανικές κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας. Φέρεται ότι μίλησε με ένα «υψηλόβαθμο στέλεχος» που βρισκόταν στο θέρετρο του Τραμπ, στο Μαρ-α-Λάγκο της Φλόριντας, τον Δεκέμβριο του 2016 και συζήτησαν τι να πει στον Κίσλιακ.
 
Με βάση το κατηγορητήριο, ο Φλιν έλαβε επίσης οδηγίες από κάποιο μέλος του επιτελείου του Τραμπ να επικοινωνήσει με αξιωματούχους άλλων χωρών για να επηρεάσει, ώστε να καθυστερήσει ή να μην περάσει, ένα ψήφισμα που επρόκειτο να τεθεί σε ψηφοφορία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ τον Δεκέμβριο του 2016.
 
Στο ομοσπονδιακό δικαστήριο όπου παρουσιάστηκε ο Φλιν είπε ότι η απόφασή του να συνεργαστεί με τον ειδικό εισαγγελέα ελήφθη επειδή ήταν «προς το συμφέρον της οικογένειάς του και των Ηνωμένων Πολιτειών». Αναγνώρισε επίσης ότι οι πράξεις τις οποίες ομολόγησε ήταν λανθασμένες.
 
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 11:19