search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:43
MENU CLOSE

Πανικός στη Γερμανία: Η αστυνομία εκκένωσε χριστουγεννιάτικη αγορά – Εξουδετερώθηκε «ύποπτο» δέμα

01.12.2017 15:34
Γερμανία: Εκκενώθηκε η χριστουγεννιάτικη αγορά του Πότσνταμ - Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι δεν βρέθηκε πυροκροτητής - Media
 
Η αστυνομία στην πόλη Πότσνταμ της Γερμανίας απομάκρυνε τον κόσμο από μια χριστουγεννιάτικη αγορά και τη γύρω περιοχή προκειμένου να ερευνήσει ένα ύποπτο δέμα, ανέφερε η αστυνομία στο Twitter.
 
Στην περιοχή έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και πυροτεχνουργοί και εξουδετέρωσαν το παγιδευμένο δέμα με ελεγχόμενη έκρηξη.

Στη συνέχεια, η γερμανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι το ύποπτο αντικείμενο που οδήγησε στην εκκένωση της χριστουγεννιάτικης αγοράς του Πότσδαμ επιβεβαιώθηκε ότι περιείχε εκρηκτικό μηχανισμό.

Ωστόσο, ο υπουργός Εσωτερικών του Βρανδεμβούργου, Καρλ-Χάιντς Σρέτερ, δήλωσε ότι είναι «ασαφές» εάν το πακέτο που παραδόθηκε σε φαρμακείο κοντά στην υπαίθρια χριστουγεννιάτικη αγορά του Πότσδαμ, περιείχε αληθινή εκρηκτική συσκευή ή μόνο κάποια απομίμησή της, και τόνισε ότι δεν υπάρχουν πληροφορίες οι οποίες να δηλώνουν ότι επρόκειτο πραγματικά για απόπειρα επίθεσης.

Το περιεχόμενο του πακέτου, μια κονσέρβα η οποία περιείχε καλώδια, καρφιά και μπαταρίες, έχει γίνει γνωστό μόνο από την εξέτασή του με ακτίνες, ενώ, όπως μεταδίδει το περιοδικό Der Spiegel, επικαλούμενο πηγές στην αστυνομία της περιοχής, δεν έχει βρεθεί πυροδοτικός μηχανισμός.

Το ιδιωτικό ειδησεογραφικό δίκτυο ntv μετέδωσε ότι έχει εκκενωθεί περιοχή ακτίνας 500 μέτρων γύρω από την χριστουγεννιάτικη αγορά, ενώ διεξάγεται έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν και άλλα τέτοια πακέτα. Θεωρείται πάντως ότι το πακέτο που βρέθηκε στο φαρμακείο δεν μπορούσε να προκαλέσει έκρηξη.

Η Γερμανία βρίσκεται σε επίπεδο υψηλού συναγερμού για το ενδεχόμενο τρομοκρατικών επιθέσεων λόγω της περσινής φονικής επίθεσης σε χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:43