search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 05:23
MENU CLOSE

Επίσκεψη Ερντογάν: Κλείδωσαν ημερομηνίες και ατζέντα

01.12.2017 15:56
Ερντογάν: Σεβαστήκαμε τις υποχρεώσεις μας - Σειρά της ΕΕ να τηρήσει τις υποσχέσεις της  - Media
 
Οριστικοποιήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, η επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην Ελλάδα στις 7 και 8 Δεκεμβρίου, μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου.
 
Ο Τούρκος Πρόεδρος θα συναντηθεί με την πολιτική ηγεσία της χώρας, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό, ενώ θα επισκεφθεί και τη Θράκη.
 
Η ατζέντα των συζητήσεων θα περιλαμβάνει το μεταναστευτικό, το Αιγαίο, την ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή,  την οικονομική συνεργασία, με έμφαση στα μεγάλα projects που έχουν ήδη γίνει γνωστά, τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας και τις περιφερειακές εξελίξεις
 
Σε μια περίοδο με δυσκολίες στις σχέσεις των δύο χωρών και με κρίσιμα ζητήματα για την ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή, ο διάλογος με την Τουρκία κρίνεται πιο σημαντικός από ποτέ.
 
Ιδιαίτερα όταν βρισκόμαστε σε μια φάση όπου οι γερμανοτουρκικές σχέσεις είναι στο ναδίρ, ενώ ταυτόχρονα παρατηρείται ένταση στις σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας στη βάση των εξελίξεων στο Συριακό.
 
Είναι επομένως πιο σημαντικό από ποτέ, να μπορεί η Ελλάδα να αξιοποιεί και να αναβαθμίζει τους διαύλους επικοινωνίας με την Τουρκική πλευρά.
 
Η συζήτηση ανάμεσα στις δύο πλευρές θεωρείται πως πρέπει να αντιμετωπίσει τα κρίσιμα ζητήματα, ειδικά εκείνα τα οποία οδηγούν κατά καιρούς σε ένταση ανάμεσα στις δύο χώρες καθώς και τις ευρύτερες περιφερειακές εξελίξεις που αγγίζουν και τις δύο χώρες.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24