search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:21
MENU CLOSE

Παππάς για άδειες: Οι υποψήφιοι πρέπει να καταβάλλουν 8 εκατ. ευρώ

01.12.2017 17:57
Παππάς για άδειες: Οι υποψήφιοι πρέπει να καταβάλλουν 8 εκατ. ευρώ - Media

 

Στην προκήρυξη του διαγωνισμού για τις 7 τηλεοπτικές άδειες αναφέρθηκε σε δήλωσή του ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, επισημαίνοντας ότι η διαδικασία βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.

Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι «το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, σε εφαρμογή ομόφωνων αποφάσεών του, δημοσίευσε την περασμένη Δευτέρα την προκήρυξη για το διαγωνισμό αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών.

Η διαδικασία βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθεί με την ευθύνη της ανεξάρτητης, συνταγματικά κατοχυρωμένης αρχής. Υπέρ της διενέργειας του διαγωνισμού από το ΕΣΡ, άλλωστε, συντάχθηκαν από την πρώτη στιγμή όλα τα δημοκρατικά πολιτικά κόμματα. Θέση που ελπίζουμε να διατηρούν και σήμερα».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στις προϋποθέσεις για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό, τονίζοντας πως το ΕΣΡ αποφάσισε ότι οι υποψήφιοι οφείλουν:

«Να καταβάλουν 8 εκατ. ευρώ για το μετοχικό κεφάλαιο του εταιρικού σχήματος που θα συμμετάσχει στο διαγωνισμό και να καταθέσουν εγγυητική επιστολή συμμετοχής ύψους 3,5 εκατ. ευρώ.

Την κατάθεση των φακέλων των υποψηφίων θα ακολουθήσει έλεγχος της προέλευσης των οικονομικών πόρων, από το ΕΣΡ».

«Μετά το πέρας του διαγωνισμού, ο έλεγχος επεκτείνεται μέχρι του ύψους του ποσού το οποίο διέθεσε ο κάθε υπερθεματιστής για την απόκτηση της άδειας, με τη συνδρομή της Ανεξάρτητης Αρχής για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες», κατέληξε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:20