search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:58
MENU CLOSE

Τραμπ: Δεν αποχωρεί τελικά ο Ρεξ Τίλερσον

01.12.2017 21:58
Τραμπ: Θα πάρουν υπηκοότητα οι «ονειροπόλοι» - Συγγνώμη για τα ρατσιστικά tweets - Media

 

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Ρεξ Τίλερσον «δεν ετοιμάζεται να αποχωρήσει», διαβεβαίωσε ο Ντόναλντ Τραμπ, διαψεύδοντας τις πληροφορίες σχετικά με επικείμενο ανασχηματισμό, τις οποίες ο ίδιος τροφοδότησε.

«Οι εικασίες των ΜΜΕ σύμφωνα με τις οποίες εγώ απέλυσα τον Ρεξ Τίλερσον ή ότι εκείνος αποχωρεί σύντομα- FAKE NEWS! Δεν ετοιμάζεται να φύγει και παρά τις διαφωνίες σε ορισμένα ζητήματα (εγώ έχω τον τελευταίο λόγο), συνεργαζόμαστε καλά μαζί και η Αμερική χαίρει μεγάλης εκτίμησης και πάλι» ήταν το μήνυμα που ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος ανήρτησε στο Twitter.

«Δεν ετοιμάζεται να αποχωρήσει» συμπλήρωσε ο μεγιστάνας, δημοσιεύοντας στο Instagram μια φωτογραφία από την ορκωμοσία του Ρεξ Τίλερσον στις αρχές Φεβρουαρίου. Οι δύο άνδρες πήραν πρωϊνό μαζί στον Λευκό Οίκο, παρουσία του υπουργού Άμυνας Τζιμ Μάτις.

Οι New York Times έγραψαν χθες ότι ο Λευκός Οίκος σχεδιάζει τον ανασχηματισμό της αμερικανικής κυβέρνησης προκειμένου να αντικαταστήσει τον Τίλερσον με τον διευθυντή της CIA Μάικ Πομπέο «εντός των επόμενων εβδομάδων».

Ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ και το επιτελείου του άφησαν να πλανάται η αμφιβολία σχετικά με τις προθέσεις του επικεφαλής του αμερικανικού κράτους, χωρίς να διαψεύδουν επισήμως ένα τέτοιο σενάριο. «Δεν θα γίνουν ανακοινώσεις προς το παρόν» είχε σχολιάσει ο Λευκός Οίκος χθες, ενώ το Στέιτ Ντιπάρτμεντ διαβεβαίωνε ότι ο υπουργός «αγαπάει τη δουλειά του» αλλά «βρίσκεται στη διάθεση του προέδρου».

Πολλά αμερικανικά ΜΜΕ, μεταξύ αυτών το CNN, μετέδωσαν ότι οι αρχικές διαρροές στόχευαν στο να ταπεινώσουν τον Ρεξ Τίλερσον και να τον εξαναγκάσουν σε παραίτηση.

Πηγή: ΑΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:58