search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 16:57
MENU CLOSE

Εσπευσμένα στο νοσοκομείο Ρούπα – Μαζιώτης μετά από 21 ημέρες απεργία πείνας

02.12.2017 10:06
Εσπευσμένα στο νοσοκομείο Ρούπα - Μαζιώτης μετά από 21 ημέρες απεργία πείνας  - Media

 

Εσπευσμένα στο Νοσοκομείο μεταφέρθηκαν, το βράδυ της Παρασκευής, η Πόλα Ρούπα και ο Νίκος Μαζιώτης, λόγω της επιβάρυνσης της υγεία τους μετά από 21 ημέρες απεργίας πείνας.

Η ανάγκη για μεταφορά τους σε νοσοκομείο είχε προκύψει από την Πέμπτη, κάτι το οποίο αρνήθηκαν καθώς -όπως ανέφεραν σε δήλωσή τους- «για να πάμε σε νοσοκομείο πρέπει να δώσει εντολή ο εισαγγελέας των φυλακών στην εξωτερική φρουρά για να επιτρέπεται να έχουμε τηλεφωνική επικοινωνία από το νοσοκομείο με το παιδί μας, αφού τις προηγούμενες φορές που πήγαμε σε νοσοκομείο, δεν επιτρεπόταν καμία επικοινωνία. Δεδομένου ότι ο εισαγγελέας ο ίδιος έχει απαξιώσει να μας απαντήσει για το αίτημα αυτό, εμείς αρνούμαστε να μεταφερθούμε σε νοσοκομείο».

Τα μέλη του «Επαναστατικού Αγώνα» ζητούν, μεταξύ άλλων σε κείμενό τους που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα athens.indymedia.org:

  • Να αποσυρθεί η φωτογραφική διάταξη στο άρθρο 11 παρ. 6 σημ. ε και η παρ. 4 στο ίδιο άρθρο αναφορικά με την κράτηση σε αστυνομικά τμήματα. Να μην επανέλθει το καθεστώς φυλακών τύπου Γ΄.
  • Να βγει άμεσα ο Νίκος Μαζιώτης από την απομόνωση όπου κρατείται με απόφαση του υπουργείου από τον περασμένο Ιούλιο.
  • Να εισαχθεί ρύθμιση στον σωφρονιστικό κώδικα για την ελαστικοποίηση του ωραρίου των επισκεπτηρίων με γνώμονα την συχνότητα των επισκεπτηρίων που έχει ένας κρατούμενος. Για παράδειγμα ένας κρατούμενος που έχει μία (1) φορά τον μήνα επισκεπτήριο ή δεν έχει καθόλου να μπορεί να επεκτείνει τον χρόνο της συνάντησης.
  • Να υπάρχει ειδικός χώρος επισκεπτηρίων για συνάντηση γονέων με τα παιδιά τους (στις αντρικές φυλακές Κορυδαλλού δεν υπάρχει τέτοιος χώρος) και όταν η συχνότητα των συναντήσεων είναι σπάνια, να αυξάνεται ανάλογα ο χρόνος συνάντησης.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 16:57