search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:04
MENU CLOSE

Οι Χούτι «εκτόξευσαν» πύραυλο προς τον πυρηνικό σταθμό του Αμπού Ντάμπι – Διαψεύδουν οι Άραβες

03.12.2017 10:38
Οι Χούτι «εκτόξευσαν» πύραυλο προς τον πυρηνικό σταθμό του Αμπού Ντάμπι – Διαψεύδουν οι Άραβες - Media

 

Η οργάνωση των Χούτι της Υεμένης εκτόξευσε πύραυλο κρουζ προς έναν σταθμό πυρηνικής ενέργειας στο Αμπού Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ), ανέφερε σήμερα στον ιστότοπό της η τηλεοπτική υπηρεσία των Χούτι, χωρίς να δώσει οποιαδήποτε στοιχεία.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα διέψευσαν την πληροφορία ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων WAM στον λογαριασμό του στο Twitter.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, το υπουργείο Εκτάκτων καταστάσεων και Διαχείρισης κρίσεων των Εμιράτων ανέφερε πως τα ΗΑΕ διαθέτουν ένα σύστημα πυραυλικής άμυνας που μπορεί να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε τέτοια απειλή και πρόσθεσε πως ο πυρηνικός σταθμός Μπαράκα είναι ασφαλής απέναντι σε κάθε ενδεχόμενο.

Οι Χούτι, που είναι σύμμαχοι του Ιράν, ελέγχουν μεγάλο μέρος της βόρειας Υεμένης και έχουν πει πως το Αμπού Ντάμπι, μέλος του υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας συνασπισμού που πολεμά εναντίον τους από το 2015, αποτελεί στόχο για τους πυραύλους τους.

Ο πυρηνικός σταθμός Μπαράκα, που κατασκευάζεται από την Εταιρία Ηλεκτρικής Ενέργειας της Κορέας (KEPCO), αναμένεται να ολοκληρωθεί και να καταστεί επιχειρησιακός το 2018, έχει πει ο υπουργός Ενέργειας των ΗΑΕ.

Είναι η δεύτερη φορά φέτος που οι Χούτι υποστηρίζουν πως εκτόξευσαν πυραύλους προς τα ΗΑΕ. Πριν από μερικούς μήνες είπαν πως είχαν πραγματοποιήσει «με επιτυχία» δοκιμαστική εκτόξευση πυραύλου προς το Αμπού Ντάμπι.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:04