search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:20
MENU CLOSE

Il Sole 24 Ore: Η Ελλάδα βάζει στο αρχείο την κρίση

03.12.2017 15:02
Il Sole 24 Ore: Η Ελλάδα βάζει στο αρχείο την κρίση - Media

   

«Η Αθήνα βάζει στο αρχείο την κρίση» είναι ο τίτλος κύριου άρθρου της ιταλικής οικονομικής εφημερίδας Il Sole 24 Ore. «Η έξοδος της Ελλάδας από το σχέδιο στήριξης είναι ορατή, ενώ το ΑΕΠ αυξάνεται με ποσοστό 2,5%», γράφει ο αναλυτής Βιτόριο Ντα Ρολντ, προσθέτοντας ότι «το Γιούρογκρουπ θα επικυρώσει την οριστική αξιολόγηση και την επιστροφή στην κανονικότητα με δυνατότητα πρόσβασης στις αγορές».

Σύμφωνα με την Il Sole «από έγκυρες οικονομικές πηγές της Αθήνας φθάνει το καθησυχαστικό μήνυμα ότι η ρευστότητα στις ελληνικές τράπεζες πάει πολύ καλά». Η οικονομική εφημερίδα του Μιλάνου εκτιμά ότι δεν είναι μια απατηλή ανακοίνωση που πρόκειται να διαψευσθεί από καποιες παλαιές πρακτικές.

«Αυτή τη φορά τα πράγματα είναι διαφορετικά: οι Έλληνες είναι σε θέση να δουν την έξοδο του τούνελ μετά από οκτώ χρόνια αυστηρής λιτότητας», τονίζει ο Ντα Ρολντ.

Υπογραμμίζει, δε, ότι παρά κάποιες εκκρεμότητες, «οι ειδικοί προχωρούν σε πρόβλεψη για πράσινο φως στο επόμενο Γιούρογκρουπ στις 22 Ιανουαρίου», και ότι «ο δρόμος θα είναι ομαλός και δεν αναμένεται να προκύψουν εμπόδια για το κλείσιμο του τελευταίου προγράμματος στήριξης της Ελλάδας εντός του επόμενου Αυγούστου».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15