13/12/2019 23:46:17

Τούρκοι δύτες ανακάλυψαν κάστρο 3.000 ετών στο βυθό λίμνης (Video)

Τούρκοι δύτες ανακάλυψαν κάστρο 3.000 ετών στο βυθό λίμνης (Video) - Media

 

Στα βάθη της λίμνης Βαν, της μεγαλύτερης λίμνης στην Τουρκία, μια ομάδα δυτών ανακάλυψε ένα χαμένο αρχαίο κάστρο.

Το πετρόχτιστο φρούριο είναι περίπου 3.000 ετών, σύμφωνα με αναφορές του τουρκικού Τύπου.

Ο φωτογράφος Tahsin Ceylan, ο οποίος ήταν επικεφαλής της ομάδας καταδύσεων, δήλωσε στην Daily Sabah ότι υπήρχαν φήμες πως θα βρίσκονταν τα ερείπια ενός χαμένου πολιτισμού κάτω από την επιφάνεια της λίμνης, η οποία βρίσκεται στην Άπω Ανατολή.  Ωστοόσο, αρχαιολόγοι και αξιωματούχοι μουσείων ισχυριζόνταν ότι πιθανότατα επρόκειτο μόνο για φήμες.

Ο Ceylan και δύο δύτες αποφάσισαν να ερευνήσουν το θέμα και αυτό που βρήκαν είναι εκπληκτικό.

Το κάστρο καλύπτει περίπου ένα τετραγωνικό χιλιόμετρο, και δεδομένου ότι δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία εκσκαφή, κανείς δεν ξέρει ακριβώς τι αρχαίες κατασκευές θα αποκαλυφθούν το επόμενο διάστημα.

Οι πέτρες που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή του τείχους του κάστρου πιθανότατα χρονολογούνται από την εποχή του πολιτισμού των Ουράρτιων.

Οι Ουράρτιοι ήταν αρχαίος ιστορικός λαός που μιλούσε τη γλώσσα των Χουρριτών και κατοικούσε στην ομώνυμη χώρα Ουραρτού περιοχή παρά το όρος Αραράτ. Αναφέρεται στη Βίβλο και αναδείχθηκε σε μεγάλη στρατιωτική δύναμη στη περιοχή της σημερινής Αρμενίας κατά τον 9ο αιώνα π.Χ.. Είναι πιθανό να προέρχονται από τους Χουρρίτες, επειδή εκείνοι κατείχαν παλαιότερα την ίδια περιοχή. Οι Ουράρτιοι ήταν για πολλά χρόνια εχθροί των Ασσυρίων με τους οποίους συχνά βρίσκονταν σε πόλεμο.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.