search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 08:17
MENU CLOSE

Γάλλοι ακτιβιστές σε Apple: «Πληρώστε τους φόρους σας!» (Photos-Video)

03.12.2017 16:45
Γάλλοι ακτιβιστές σε Apple: «Πληρώστε τους φόρους σας!» (Photos-Video) - Media

 

Δεκάδες ακτιβιστές «μπούκαραν» σε καταστήματα της Apple, το Σάββατο, στη Γαλλία, φωνάζοντας το σύνθημα «Πληρώστε τους φόρους σας!».

Οι ακτιβιστές απαιτούσαν από την εταιρεία-κολοσσό να πληρώσει το πρόστιμο των 13 δις. ευρώ που της επέβαλε η Κομισιόν για φόρου που δεν επιβλήθηκαν στην Ιρλανδία λόγω ευνοϊκής μεταχείρισης.

Στο Παρίσι, ακτιβιστές του οργανισμού Attac προχώρησαν σε κατάληψη του καταστήματος της Apple στο κέντρο της πόλης. Ο συγκεκριμένος οργανισμός υπερασπίζεται τα δικαιώματα των πολιτών και διεκδικεί κοινωνική και περιβαλλοντική δικαιοσύνη.

Οι υπάλληλοι του καταστήματος έδιωξαν τους πελάτες που ήταν εκείνη τη στιγμή στο κατάστημα και κατέβασαν τα ρολά.

«Θα σταματήσουμε όταν η Apple πληρώσει αυτά που χρωστάει», έγραφε το μεγάλο πανό που κρατούσαν οι ακτιβιστές στον δεύτερο όροφο του καταστήματος στο Παρίσι.

Ο εκπρόσωπος του οργανισμού Attac επισήμανε ότι οι «παρεμβάσεις» θα συνεχιστούν μέχρι η εταιρεία να αποσύρει την έφεση που έχει ασκήσει για την απόφαση της Επιτροπής.

Παρόμοιες διαμαρτυρίες πραγματοποιήθηκαν σε καταστήματα της Apple και στη Μασσαλία, τη Λυών και τη Λιλ.

Σημειώνεται ότι τον Αύγουστο του 2016 η Κομισιόν αποφάνθηκε ότι η Ιρλανδία χορηγούσε στην Apple αδικαιολόγητα τα τελευταία χρόνια φορολογικά πλεονεκτήματα, ύψους 13 δισ. ευρώ.

Πρόκειται για παραβίαση των κανόνων της Ε.Ε. για τις κρατικές ενισχύσεις, διότι επέτρεψε στην Apple να καταβάλει σημαντικά λιγότερους φόρους από ό,τι άλλες επιχειρήσεις.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 03:32