search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:36
MENU CLOSE

Γερμανία: Δίνουν στους πρόσφυγες μέχρι και 3.000€ για να γυρίσουν σπίτια τους

04.12.2017 09:06
Γερμανία: Δίνουν στους πρόσφυγες μέχρι και 3.000€ για να γυρίσουν σπίτια τους - Media

 

Το ποσό των 1.200€ θα πληρώσει το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών, σε όποιον πρόσφυγα άνω των 12 ετών αποφασίσει να επιστρέψει εθελοντικά στην πατρίδα του, και αποσύρει την αίτηση ασύλου, σε μία προσπάθεια αναστροφής της πολιτικής των «ανοιχτών συνόρων» που εφάρμοσε η Άνγκελα Μέρκελ (και το πλήρωσε εκλογικά).

Επίσης σε όσους πρόσφυγες έχει απορριφθεί η αίτηση ασύλου αλλά αποποιηθούν το δικαίωμά τους να κάνουν έφεση, το γερμανικό κράτος θα καταβάλλει 800€ και για παιδιά κάτω των 12 τα μισά χρήματα.

Ωστόσο η «προσφορά» ισχύει μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, όπως διευκρίνισε ο υπουργός εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ. Απευθυνόμενος στους πρόσφυγες δήλωσε σε συνέντευξή του: «Υπάρχουν ευκαιρίες στις πατρίδες σας. Θα στηρίξουμε τον επαναπατρισμό σας. Αν αποφασίσετε να γυρίσετε εθελοντικά μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου, εκτός από το αρχική βοήθεια μπορούμε να συνεισφέρουμε στα έξοδα στέγασης για τους πρώτους 12 μήνες».

Από το 2015, περίπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι, πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν στη Γερμανία.

Η πολιτική της Άνγκελα Μέρκελ στο προσφυγικό κόστισε στο κόμμα της (CDU) ένα μεγάλο μέρος της δημοφιλίας του. Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου σημείωσε το χαμηλότερο ποσοστό στην ιστορία του, ενώ το ισλαμοφοβικό και ακροδεξιό AfD μπήκε πανηγυρικά στο κοινοβούλιο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:36