search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:50
MENU CLOSE

Windows: Αλλάζει ο χάρτης για πρώτη φορά από το 2015 – Ποιο είναι το πιο δημοφιλές

04.12.2017 19:45
Microsoft: Η επέλαση του κορωνοϊού θα πλήξει και τα Windows - Media

 

Μια νέα έρευνα που αφορούσε τη διείσδυση των διαφόρων εκδόσεων των Windows, του κατά τεκμήριο δημοφιλέστερου λειτουργικού συστήματος, δείχνει για πρώτη φορά μια σημαντική αλλαγή στο τοπίο των Windows και μια -κατά τα φαινόμενα μη αναστρέψιμη τάση.

Συγκεκριμένα, η έρευνα έδειξε ότι πλέον λιγότεροι από τους μισούς υπολογιστές στον κόσμο που «τρέχουν» με Windows έχουν ως λειτουργικό την έκδοση Windows 7, το οποίο, πάντως, παραμένει το πιο δημοφιλές λειτουργικό σε σχέση με τα Windows 8, 8.1 και 10.

Συγκεκριμένα, το ποσοστό των υπολογιστών που «τρέχει» με Windows 7 υπολογίζεται σε 43,12% του συνόλου των υπολογιστών με λειτουργικό Windows, μειωμένο κατά 3,5% σε σχέση με πέρσι και κατά 2,6% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Οι αναλυτές θεωρούν ότι πλέον η τάση των χρηστών είναι να περνούν σε μηχανές με Windows 10, παρά το γεγονός ότι η Microsoft έχει δεσμευτεί ότι θα υποστηρίζει τα Windows 7 ως το 2020, ιδίως μετά τις επιθέσεις με ransomware.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:49