26/05/2020 14:12:13

Τέλος στην αϋπνία - Βρέθηκε ο πιο απλός τρόπος να κοιμηθείτε αμέσως

Τέλος στην αϋπνία - Βρέθηκε ο πιο απλός τρόπος να κοιμηθείτε αμέσως - Media

 

Γυρίζετε γύρω-γύρω και δυσκολεύστε να κοιμηθείτε; Ξυπνάτε και είστε κουρασμένοι ακόμα;  Τότε μπορεί να πάσχετε από αϋπνία.  Μην ανησυχείτε όμως, ένα πανεπιστήμιο στην Αμερική έχει βρει μια εύκολη λύση για ‘σας, και θα σας βοηθήσει να απολαμβάνετε τον ύπνο σας.

Σύμφωνα με την έρευνα της ιατρικής σχολής του University of Pennsylvania, η λύση για να κοιμηθείτε είναι να σηκωθείτε από το κρεβάτι σας την ώρα που αισθάνεστε να μην μπορείτε να κοιμηθείτε.

Ακούγεται παράλογο για πολλούς, αλλά η έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 416 άνθρωποι, έδειξε ότι εκείνοι που σηκώθηκαν την ώρα που δεν τους έπιανα ο ύπνος και διάβαζαν ή έγραφαν, κοιμόντουσαν καλύτερα όταν επιστρέφαν στο κρεβάτι τους.

Επίσης, η έρευνα απέδειξε ότι αυτοί που σηκωνόντουσαν από το κρεβάτι τους απέφευγαν την χρονική αϋπνία.

Ο επικεφαλής της έρευνας, Michael Perlis, είπε ότι μερικές φορές, οι άνθρωποι που πάσχουν από αϋπνία, κάνουν ότι μπορούν για να κοιμηθούν. «Κοιμούνται νωρίς, ξυπνούν πιο αργά, και απολαμβάνουν ένα ύπνο το μεσημέρι», είπε.  Όμως, πρόσθεσε, αυτή η στρατηγική δεν είναι καρποφόρα, και εν τέλει υποβοηθά την αϋπνία.

Ο Perlis είπε ότι η καλύτερη λύση είναι να σηκώνεστε από το κρεβάτι και να διαβάζετε για να κοιμηθείτε.    

Πηγή: sigmalive

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.