search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:27
MENU CLOSE

Καιρός: Πτώση της θερμοκρασίας, καταιγίδες και ενισχυμένοι βοριάδες

05.12.2017 06:46
Καιρός: Πτώση της θερμοκρασίας, καταιγίδες και ενισχυμένοι βοριάδες - Media

 

Την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017 έως και το μεσημέρι αναμένονται νεφώσεις με βροχές τοπικού χαρακτήρα σε περιοχές της Δυτικής και Νότια Ελλάδας και του Ανατολικού Αιγαίου. Από τις μεσημεριανές ωστόσο ώρες περιμένουμε βαθμιαία πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού με κύρια χαρακτηριστικά την κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας και την επικράτηση πολύ ενισχυμένων βοριάδων. Παράλληλα, τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν στη βορειοανατολική χώρα, στα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά καθώς επίσης στο Κεντρικό, Ανατολικό και Νότιο Αιγαίο όπου κατά τόπους θα συνοδεύονται και από καταιγίδες.

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις οι οποίες από τις απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν με πιθανότητα λίγων πρόσκαιρων ασθενών βροχών κυρίως στα βόρεια και δυτικά τμήματα του νομού και από το βράδυ στα βορειοανατολικά τμήματα. Πρόσκαιρες ασθενείς χιονοπτώσεις αναμένονται τις βραδινές και νυκτερινές ώρες στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι, αλλά σταδιακά θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις και πρόσκαιρα στο Νότιο Ευβοϊκό θυελλώδεις 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 13 βαθμούς, με σταδιακή κατακόρυφη πτώση από το απόγευμα.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις και πρόσκαιρα στα ανοικτά του Θερμαϊκού θυελλώδεις 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 5 έως 9 βαθμούς, με σημαντική πτώση το βράδυ. Περιφερειακά της πόλης νωρίς το πρωί και κυρίως το βράδυ θα εκδηλωθεί παγετός.

Ασθενείς παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στον ορεινό άξονα της Πίνδου, στα ορεινά της βορειοανατολικής χώρας και της Θεσσαλίας, και κυρίως στα ορεινά της Κεντρικής Στερεάς, της Πελοποννήσου και από το βράδυ της Κρήτης. Στα ορεινά της Β. Πελοποννήσου και της Κρήτης θα φαινόμενα θα είναι τοπικά έντονα. Οι χιονοπτώσεις αναμένεται πρόσκαιρα να επηρεάσουν περιοχές με πολύ χαμηλό υψόμετρο στη Θράκη, καθώς και ημιορεινά τμήματα της Ανατολικής Μακεδονίας, του Βορειοανατολικού Αιγαίου και της Εύβοιας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -5 έως 6 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από -2 έως 10, στην Κεντρική Ελλάδα από 0 έως 12 βαθμούς, στην Ήπειρο από 2 έως 15, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 5 έως 16 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 5 έως 14 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 8 έως 14 βαθμούς, στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου και στις Σποράδες από 6 έως 12 βαθμούς, και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Τονίζεται, ότι μετά το μεσημέρι οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν κατακόρυφη πτώση από βορρά προς νότο

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, με βαθμιαία ενίσχυση σε σχεδόν θυελλώδεις 7 με 7 μποφόρ, ενώ τις βραδινές ώρες στα δυτικά πελάγη ο Βαρδάρης θα ενισχυθεί τοπικά στα 8 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις, αλλά σταδιακά θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν παντού σε σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις, 7 με 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, αλλά σταδιακά θα ενισχυθούν σε σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7 με 8 μποφόρ, ενώ αργά το βράδυ θα παρουσιάσουν εξασθένηση και θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:26