19/10/2019 19:51:17

Τζανακόπουλος: Θα έχουμε λύση για το χρέος πριν τη λήξη του προγράμματος

Τζανακόπουλος: Θα έχουμε λύση για το χρέος πριν τη λήξη του προγράμματος  - Media

Την εκτίμηση ότι πολύ σύντομα θα υπάρξει λύση για το ελληνικό χρέος εκφράζει με συνέντευξή του στο CNBC, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος. 

«Πιστεύω ότι θα πετύχουμε ένα πολύ - πολύ καλό αποτέλεσμα πολύ σύντομα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τζανακόπουλος 

«Θα έχουμε μια συμφωνία πριν το τέλος του προγράμματος.  Αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμάς προκειμένου να μπορούμε να αναχρηματοδοτήσουμε το χρέος χωρίς στήριξη.  Πιστεύω ότι αυτή είναι μια προϋπόθεση για να το κάνουμε αυτό», πρόσθεσε. 

Αν και οι επίσημες διαπραγματεύσεις σχετικά με την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους δεν έχουν αρχίσει ακόμα, ο κ. Τζανακόπουλος πιστεύει ότι έχε βρεθεί ένας «αλγόριθμος». «Έχουμε αυτό το ανώτερο όριο του 15% που δεν πρέπει να ξεπεράσουν οι χρηματοδοτικές μας ανάγκες. Έτσι, τα μεσοπρόθεσμα μέτρα που πρέπει να λάβουμε θα πρέπει να έχουν ως αποτέλεσμα ότι δεν θα χρειαζόμαστε περισσότερο από το 15% του ΑΕΠ για να αναχρηματοδοτούμε το χρέος μας.  Πιστεύω ότι έχουμε κλειδώσει έναν αλγόριθμό εκεί», κατέληξε ο κ. Τζανακόπουλος. 

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.