search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 18:47
MENU CLOSE

Τζανακόπουλος: Θα έχουμε λύση για το χρέος πριν τη λήξη του προγράμματος

05.12.2017 08:59
Τζανακόπουλος: Θα έχουμε λύση για το χρέος πριν τη λήξη του προγράμματος  - Media

Την εκτίμηση ότι πολύ σύντομα θα υπάρξει λύση για το ελληνικό χρέος εκφράζει με συνέντευξή του στο CNBC, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος. 

«Πιστεύω ότι θα πετύχουμε ένα πολύ – πολύ καλό αποτέλεσμα πολύ σύντομα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τζανακόπουλος 

«Θα έχουμε μια συμφωνία πριν το τέλος του προγράμματος.  Αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμάς προκειμένου να μπορούμε να αναχρηματοδοτήσουμε το χρέος χωρίς στήριξη.  Πιστεύω ότι αυτή είναι μια προϋπόθεση για να το κάνουμε αυτό», πρόσθεσε. 

Αν και οι επίσημες διαπραγματεύσεις σχετικά με την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους δεν έχουν αρχίσει ακόμα, ο κ. Τζανακόπουλος πιστεύει ότι έχε βρεθεί ένας «αλγόριθμος». «Έχουμε αυτό το ανώτερο όριο του 15% που δεν πρέπει να ξεπεράσουν οι χρηματοδοτικές μας ανάγκες. Έτσι, τα μεσοπρόθεσμα μέτρα που πρέπει να λάβουμε θα πρέπει να έχουν ως αποτέλεσμα ότι δεν θα χρειαζόμαστε περισσότερο από το 15% του ΑΕΠ για να αναχρηματοδοτούμε το χρέος μας.  Πιστεύω ότι έχουμε κλειδώσει έναν αλγόριθμό εκεί», κατέληξε ο κ. Τζανακόπουλος. 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 18:47