search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:11
MENU CLOSE

Ευρωπαϊκή πηγή: Προκρίνεται η κατάργηση του χαμηλού ΦΠΑ στα νησιά

05.12.2017 09:45
Ευρωπαϊκή πηγή: Προκρίνεται η κατάργηση του χαμηλού ΦΠΑ στα νησιά - Media

Ανοικτό το ενδεχόμενο κατάργησης του ειδικού καθεστώτος ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου από την 1/1/2018 άφησε αρμόδια ευρωπαϊκή πηγή.

Παρά το γεγονός ότι οι συζητήσεις επί του συγκεκριμένου θέματος συνεχίζονται με την κυβέρνηση, στις τάξεις των ευρωπαϊκών θεσμών φαίνεται να επικρατεί η άποψη ότι η διατήρηση διαφορετικών συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά, δεν είναι η κατάλληλη λύση για να ενισχυθεί η νησιωτική χώρα, καθώς δημιουργεί γραφειοκρατία και περιθώρια για αύξηση της φοροδιαφυγής.

Σύμφωνα με την ευρωπαϊκή πηγή, αναζητούνται εναλλακτικές λύσεις για την τόνωση των νησιών, κυρίως μέσω των επενδύσεων.

Από τα 110 προαπαιτούμενα της 3ης αξιολόγησης, προς το παρόν έχει ολοκληρωθεί περίπου το ένα τρίτο. Μεγάλος αριθμός προαπαιτούμενων θα υπάρχει και στην 4η αξιολόγηση με την ευρωπαϊκή πηγή να ανεβάζει τον αριθμό τους στα 81 – 82.

Όσον αφορά στο ύψος της δόσης που θα εκταμιεύσει η Ελλάδα, η ευρωπαϊκή πηγή υποστήριξε ότι η σχετική συζήτηση δεν έχει ξεκινήσει ακόμη. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:10