search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:03
MENU CLOSE

Φωτιά στην πτέρυγά του έβαλε ο Νίκος Μαζιώτης τη Δευτέρα

05.12.2017 11:52
Φωτιά στην πτέρυγά του έβαλε ο Νίκος Μαζιώτης τη Δευτέρα - Media

 

Ξεφεύγει πλέον η κατάσταση στις φυλακές Κορυδαλλού για τα δυο μέλη του Επαναστατικού Αγώνα, Νίκο Μαζιώτη και Πόλα Ρούπα που βρίσκονται σε απεργία πείνας εδώ και 25 μέρες διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες κράτησης, για τα επισκεπτήρια μεταξύ τους αλλά και με το παιδί τους, ζητώντας  και την απόσυρση διατάξεων του νέου σωφρονιστικού κώδικα.

Σύμφωνα με το protothema.gr, αργά το βράδυ της Δευτέρας, σύμφωνα με την συνήγορο του Νίκου Μαζιώτη, Μαριζάνα Κίκιρη, ο κρατούμενος και βασικό μέλος της οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας βρισκόταν σε κατάσταση αμόκ διαμαρτυρόμενος στην διεύθυνση των φυλακών για την μη ικανοποίηση των αιτημάτων τους. Ως αποτέλεσμα ήταν να προβεί σε μια ακραία πράξη, βάζοντας φωτιά στην πτέρυγα όπου κρατείται, όπως αναφέρει η συνήγορός του.

Τα δυο μέλη του Επαναστατικού Αγώνα που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας λόγω της απεργίας πείνας μεταφέρθηκαν εσπευσμένα σήμερα στις 8.30 από τον Κορυδαλλό στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας χωρίς την θέληση τους (ακούσια νοσηλεία) όπως ισχυρίζονται. Μάλιστα στην επιχείρηση μεταφοράς τους στη Νίκαια συμμετείχαν δεκάδες αστυνομικοί και περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ.

Οι δυο κρατούμενοι οι οποίοι εισήχθησαν στο Παθολογικό Τμήμα της κλινικής σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο φρουρούμενοι από ισχυρή αστυνομική δύναμη δεν δέχονται να υποβληθούν σε εξετάσεις και απειλούν τους γιατρούς με μηνύσεις σε περίπτωση που τους αναγκάσουν.

Ζητούν να επιστρέψουν στον Κορυδαλλό, δηλώνοντας αποφασισμένοι για όλα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:03