search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:59
MENU CLOSE

«Φάουλ» Τζήμερου: Επιτέθηκε στην «ΕφΣυν» για τα μαθηματικά, αλλά «κόπηκε» ο ίδιος στην ανάγνωση (Photos)

05.12.2017 15:34
«Φάουλ» Τζήμερου: Επιτέθηκε στην «ΕφΣυν» για τα μαθηματικά, αλλά «κόπηκε» ο ίδιος στην ανάγνωση (Photos) - Media

 

Σε γκάφα υπέπεσε ο επικεφαλής της «Δημιουργίας Ξανά» Θάνος Τζήμερος, ο οποίος θεώρησε ότι βρήκε «λαβράκι» στη δημοσκόπηση της εταιρείας ProRata για λογαριασμό της «Εφημερίδας των Συντακτών», ωστόσο, μάλλον έπεσε θύμα των λεπτομερειών της ίδια της δημοσκόπησης.

Τι συνέβη; Ο Θάνος Τζήμερος διαπίστωσε ότι το συνολικό ποσοστό στο ερώτημα περί εκλογικής επιρροής των κομμάτων ξεπερνά το 100% και με ένα οργισμένο tweet ξεσπάθωσε κατά της εφημερίδας γράφοντας: «Ηλίθιοι που απευθύνονται σε ηλίθιους. Το άθροισμα των ποσοστών των κομμάτων είναι 123,5%! Ρόμπες! Εδώ η “σοβαρή” έρευνα όπως την παρουσιάζει η Εφημερίδα των Ασύντακτων και άσχετων με την αριθμητική Β’ Δημοτικού. Πού ζούμε ρε φίλε!».

Ωστόσο, ο κ. Τζήμερος έπεσε «θύμα» της ίδιας της τεχνικής της δημοσκόπησης, καθώς, όπως σημειώνει η εταιρεία που τη διεξήγαγε, «σε αντίθεση με τη συνήθη πρακτική καταγραφής της πρόθεσης ψήφου, η ProRata καταγράφει τις ατομικές απαντήσεις για την πιθανότητα ψήφου για κάθε κόμμα και υπολογίζει τα ποσοστά δυνητικής εκλογικής επιρροής κάθε κόμματος, αθροίζοντας τα ποσοστά εκείνων που έχουν δηλώσει ως ίση ή μεγαλύτερη του 50% την πιθανότητα να επιλέξουν κάθε κόμμα. Συνεπώς το άθροισμα των ποσοστών δυνητικής εκλογικής επιρροής όλων των κομμάτων στον τελικό πίνακα είναι μεγαλύτερο του 100%, γιατί πολλοί επιλέγουν να δηλώσουν ως ίση ή μεγαλύτερη του 50% την πιθανότητα να ψηφίσουν δύο ή περισσότερα κόμματα».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:57