search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:45
MENU CLOSE

FT: Κάτω από το 5% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου για πρώτη φορά από το 2009

05.12.2017 16:25
ΟΔΔΗΧ: Άντλησε 1,6 δισ. ευρώ από τα έντοκα - Στο 1,65% διαμορφώθηκε το επιτόκιο - Media

 

To επενδυτικό κλίμα στην Ελλάδα συνεχίζει να βελτιώνεται μετά τη συμφωνία που έκλεισε η χώρα με τους διεθνείς πιστωτές της για τις μεταρρυθμίσεις, οι οποίες χρειάζονται για την εκταμίευση της επόμενης δόσης από το πρόγραμμα χρηματοδότησης, αναφέρει δημοσίευμα των Financial Times, με τίτλο: «Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου κάτω από το 5% για πρώτη φορά από το 2009».

Τα ελληνικά ομόλογα έκαναν δυνατό ράλι την Τρίτη, με την απόδοση του 10ετούς τίτλου αναφοράς να υποχωρεί 0,539 της ποσοστιαίας μονάδας στο 4,775%. Η αγορά των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου είναι πολύ μικρή, καθώς το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού χρέους έχουν η ΕΕ και το ΔΝΤ. Ωστόσο, οι αποδόσεις λειτουργούν ως χρήσιμος δείκτης της αισιοδοξίας των επενδυτών για την οικονομία της χώρας, σημειώνει το δημοσίευμα των Financial Times.

Οι αποδόσεις δεν έχουν κλείσει κάτω από το 5% από το 2009. Η κατάσταση της χώρας βελτιώνεται δραστικά τα τελευταία λίγα χρόνια, αναφέρει το δημοσίευμα. Το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) έμεινε ουσιαστικά σταθερό σε ετήσια βάση από το 2014 έως το 2016, μετά από πέντε χρόνια μεγάλης συρρίκνωσης, με τη μεγαλύτερη πτώση 9,1% να σημειώνεται το 2011, σημειώνεται. Οικονομολόγοι του ΟΟΣΑ εκτιμούν ότι ο ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης θα φθάσει στο 1,4% φέτος και θα αυξηθεί στο 2,3% το επόμενο έτος.

Η είδηση το Σαββατοκύριακο ότι η Ελλάδα κατέληξε σε συμφωνία με τους διεθνείς πιστωτές της, αύξησε τις προσδοκίες ότι θα μπορέσει να βγει από το πρόγραμμα βοήθειας τον επόμενο Αύγουστο, κάτι που ενίσχυσε περαιτέρω το κλίμα, αναφέρει το δημοσίευμα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:42