search
ΤΕΤΑΡΤΗ 17.04.2024 01:53
MENU CLOSE

Δύο παραστάσεις που αξίζει να δείτε, γιατί θα γελάσετε!

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 1998
07-12-2017
09.12.2017 04:00
Δύο παραστάσεις που αξίζει να δείτε, γιατί θα γελάσετε! - Media
 
Παράσταση πρώτη: Ο Σίμος Κακάλας στα πιο… τρελά του! Με μια μαύρη φουστανέλα, το ακορντεόν ή την κιθάρα στα χέρια, παίζει, τραγουδάει – υπέροχα –, προλογίζει τα σκετς. Το «Greek Freak!», η παράσταση που κατά τον δημιουργό της «πρώτη παραδόθηκε στη χλεύη του κοινού το καλοκαίρι, ντροπιάζοντας το Φεστιβάλ Αθηνών και τον Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο, επιστρέφει ακόμη χειρότερη» στο θέατρο Χώρος.
 
Μια παράσταση που ακολουθεί πιστά την επικαιρότητα πηγαίνοντας και αυτή από το κακό στο χειρότερο. Όλα τριγύρω αλλάζουν; Greek Freak/Fire and Fury! Σταθερά φριχτή ποιότητα χωρίς «ευχάριστες» εκπλήξεις. Νέα νούμερα (πραγματικοί καθημερινοί άνθρωποι) που θα προκαλέσουν τα όρια του κοινού με τη συνδρομή χιλιάδων διαφορετικών guest(s) σχεδόν κάθε βδομάδα. Παιχνίδια με πλούσια δώρα για το κοινό. Πραγματοποίηση επιθυμιών, διαγραφή χρεών κ.ά. (Εμείς ήπιαμε δωρεάν μπύρα και φάγαμε κέικ μ’ ένα περίεργο… μέλι από πάνω…).
 
Συντελεστές: Σκηνοθεσία – Σύνθεση: Σίμος Κακάλας. Σκηνικό: Αντώνης Δαγκλίδης. Κοστούμια: Claire Bracewell. Μάσκες: Μάρθα Φωκά. Φωτισμοί: Περικλής Μαθιέλλης. Χορογραφίες: Φωκάς Ευαγγελινός. Ενορχήστρωση: Χρίστος Θεοδώρου. Ειδικά εφέ: Αλέξανδρος Λόγγος. Βοηθός σκηνοθέτη: Δημήτρης Καλακίδης. 
 
Με τους: Σίμο Κακάλα, Δήμητρα Κούζα, Μιχάλη Βαλάσογλου, Κωνσταντίνο Μωραΐτη, Γιώργο Λόξα κ.ά. Μέρες και ώρες παραστάσεων: Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή στις 21.00. 
 
 
Παράσταση δεύτερη: Ο αγαπημένος μου Σταμάτης αιφνιδιάζει ευχάριστα άλλη μια φορά την «Τεράστια κοινωνική σημασία των βλακών εν τω συγχρόνω βίω»! Το εμβληματικό κείμενο του «ευφυούς» Έλληνα διανοητή, κοινωνιολόγου, δημοσιογράφου, συγγραφέα και ποιητή Ευάγγελου Λεμπέση, γραμμένο μέσα στην Κατοχή, έρχεται στις μέρες μας να υψώσει ισχυρή ασπίδα στη χυδαιότητα, την αναξιοκρατία και τα κοινωνικά συστήματα που ποδοπατούν την ανθρώπινη ζωή, στο θέατρο Ιλίσια. Ευρηματική και ανατρεπτική η σκηνοθεσία του Σταμάτη Κραουνάκη, σε κείμενο στην καθαρεύουσα, όπου ο συγγραφέας χρησιμοποιεί τη γλώσσα της εποχής του και γίνεται δυνατό θεατρικό εργαλείο στο στόμα και στο σώμα του νέου δυναμικού performer Χάρη Φλέουρα, με τόπο την κωμωδία και υπόβαθρο την ανθρώπινη δουλεία.
 
«Η βλακεία είναι ανίκητη κι αυτό μας οδήγησε σ’ αυτό το διδακτορικό μας», είναι το μότο σκηνοθέτη και πρωταγωνιστή, ενώ μια φράση του συγγραφέα που τα λέει όλα είναι «οι βλάκες είναι οι δυνάστες της ανθρωπότητος». 
 
Συντελεστές: Σκηνικά – κοστούμια: Έβελιν Σιούπη. Μουσική – video art: Κωστής Ξενόπουλος. Φωτισμοί: Κώστας Μπλουγουράς. Βοηθός σκηνοθέτη: Γιούλα Αναγνωστοπούλου. Παραγωγή: Παναγιώτα Παρασκευοπούλου, Κωστής Ξενόπουλος. (Κάθε Τετάρτη στις 20.00 και Πέμπτη στις 21.15, έως 28 Δεκεμβρίου).
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 17.04.2024 01:39