search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 08:41
MENU CLOSE

Έντονη αντίδραση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων για τις δηλώσεις Ερντογάν

07.12.2017 10:44
Έντονη αντίδραση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων για τις δηλώσεις Ερντογάν - Media

 

Έντονη είναι η αντίδραση της  Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) σχετικά με τις χθεσινές δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον Αλέξη Παπαχελά (ΣΚΑΙ), όσο αφορά με τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς που ζήτησαν άσυλο στη χώρα μας.

Ειδικότερα, η ΕΔΕ εστιάζει στο σημείο εκείνο των δηλώσεων του κ. Ερντογάν για «διατάραξη του σεβασμού του για την ελληνική Δικαιοσύνη» και στη διαπίστωσή του ότι «μέχρι ένα σημείο λειτουργεί το δικαστικό σύστημα στην Ελλάδα».

Ακόμη, η Ένωση επισημαίνει ότι από τον περασμένο Φεβρουάριο είχε απευθυνθεί με επιστολή στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σημειώνοντας ότι ο ‘Αρειος Πάγος, με τρεις αποφάσεις του, έκρινε ότι «ενδεχόμενη έκδοση των Τούρκων αξιωματικών θα έθετε σε κίνδυνο τη ζωή τους και θα τους εξέθετε σε βασανιστήρια και εξευτελισμό» και προσθέτει: «Η ελληνική Δικαιοσύνη έχει αποκλειστική αρμοδιότητα να κρίνει ζητήματα έκδοσης πολιτών τρίτων χωρών και δεν εξαρτά την κρίση της από φιλοφρονήσεις ή αποδοκιμασίες Ελλήνων ή ξένων πολιτικών».

Τέλος, στην ανακοίνωσή της, η ΕΔΕ αναφέρει: «Το σχόλιο του Προέδρου της Τουρκικής Δημοκρατίας ότι “το δικαστικό σύστημα στην Τουρκία είναι περισσότερο δίκαιο απ’ ότι σε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα”, θυμίζουμε τις συνεχείς δηλώσεις διαμαρτυρίας της Διεθνούς Ένωσης Δικαστών στις μαζικές απολύσεις 4.000 δικαστών και εισαγγελέων στην Τουρκία, μετά την 15η Ιουλίου 2016, πολλοί από τους οποίους είναι κρατούμενοι σε κελιά απομόνωσης, χωρίς να τους απαγγελθούν συγκεκριμένες κατηγορίες».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 08:41