search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:03
MENU CLOSE

Πρωτοφανές: Απεργούν οι μυστικοί πράκτορες της Σλοβενίας

07.12.2017 11:26
Πρωτοφανές: Απεργούν οι μυστικοί πράκτορες της Σλοβενίας - Media

 

Οι μυστικοί πράκτορες της Σλοβενίας ξεκίνησαν σήμερα Πέμπτη απεργία ζητώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας και μισθολογικές αυξήσεις, σύμφωνα με πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης που επιβεβαιώθηκαν από την κυβέρνηση.

Περίπου 300 πράκτορες της Σλοβενικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και Ασφάλειας (Sova), που επισήμως δεν έχουν δικαίωμα να απεργήσουν, εκπληρώνουν μόνο τα βασικά τους καθήκοντα για να διαμαρτυρηθούν κυρίως για τους χαμηλούς μισθούς τους, αναφέρει η εφημερίδα Dnevnik.

Σύμφωνα με το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο Pop TV, οι εργαζόμενοι στην υπηρεσία λαμβάνουν 750 με 1.000 ευρώ μηνιαίως, δηλαδή λιγότερα από τον μέσο μισθό της Σλοβενίας που φτάνει τα 1.047 ευρώ.

Η κυβέρνηση επιβεβαίωσε την κήρυξη της απεργίας, όμως υπογράμμισε ότι «εκτελούνται χωρίς προβλήματα όλα τα κρίσιμα για την εθνική ασφάλεια και τα άλλα συμφέροντα του κράτους καθήκοντα» των πρακτόρων.

Η απεργία των μυστικών πρακτόρων στη Σλοβενία πραγματοποιείται την ώρα που τα συνδικάτα του δημόσιου τομέα και οι οργανώσεις των συνταξιούχων αυξάνουν τις εκκλήσεις τους για αύξηση μισθών και συντάξεων, καθώς πλησιάζουν οι βουλευτικές εκλογές που είναι προγραμματισμένες για την άνοιξη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:03