search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:11
MENU CLOSE

Σε πιο ήπιο κλίμα η συνομιλία Ερντογάν με Τσίπρα: Να χτίσουμε γέφυρες – Δεν εποφθαλμιούμε εδάφη άλλης χώρας

07.12.2017 12:00

Έπεσαν οι τόνοι στις δηλώσεις Τσίπρα – Ερντογάν στο Μέγαρο Μαξίμου, μετά την κόντρα που υπήρξε με τον Προκόπη Παυλόπουλο στο Προεδρικό Μέγαρο. Ο Αλέξης Τσίπρας καλωσόρισε τον Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα μιλώντας για μία ιστορική επίσκεψη και τον κάλεσε για σύσφιξη των σχέσεων.  

«Είναι σημαντικό που για πρώτη φορά έρχεστε ως Πρόεδρος της Τουρκίας. Είναι η πρώτη επίσκεψη Τούρκου Προέδρου μετά από 65 χρόνια. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι η δική μου επιθυμία είναι οι σχέσεις των δύο χωρών να βρίσκονται σε ένα κλίμα συνεννόησης και καλής γειτονίας. Πιστεύω βαθιά στην φιλία των λαών μας και άλλωστε ως Πρωθυπουργός το έχω αποδείξει αυτό» είπε ο Αλέξης Τσίπρας καλωσορίζοντας τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Μέγαρο Μαξίμου..

Ερντογάν: Η Τουρκία δεν εποφθαλμιά εδάφη άλλης χώρας

«Επιδιώκουμε να χτίσουμε γέφυρες μεταξύ μας και θέλω να πιστεύω ότι αυτός είναι και ο δικός σας σκοπός». «Ως μηχανικός  που είμαι ξέρω ότι οι γέφυρες για να χτιστούνε με σταθερά και γερά θεμέλια. Και γερά θεμέλια είναι ο σεβασμός των συνθηκών, ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου και η αλληλοκατανόηση καθώς και ο σεβασμός στην άλλη άποψη» πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

Η Τουρκία «δεν εποφθαλμιά τα εδάφη άλλης χώρας» ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό, επισημαίνοντας την ανάγκη να παραμεριστούν οι «ιδεολογικές εμμονές» μεταξύ των δύο χωρών.
Οι λαοί της Ελλάδας και της Τουρκίας «έχουν πάρα πολλά κοινά σημεία» παρατήρησε συγκεκριμένα ο Τούρκος πρόεδρος για να προσθέσει πως πρέπει να παραμεριστούν εκείνοι που έχουν «ορισμένες ιδεολογικές εμμονές».
«Η Τουρκία και η Ελλάδα πρέπει να πιστέψουν ότι πρέπει να εστιάσουν στο γεμάτο μέρος του ποτηριού και να παραμερίσουν το κενό του ποτηριού» συνέχισε ο πρόεδρος της Τουρκίας, προσθέτοντας πως «πρέπει να οικοδομήσουμε τις συνομιλίες μας πάνω σε αυτή την αντίληψη».

Πηγές Μαξίμου για ένταση Ερντογάν με Παυλόπουλο

Κυβερνητικός Αξιωματούχος σχολιάζοντας την ένταση που υπήρξε μεταξύ του Προκόπη Παυλόπουλου και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε πως «Ο κ. Παυλόπουλος επανέλαβε τις θέσεις της ελληνικής πλευράς και δεν περιμέναμε να αλλάξει η Τουρκία τις θέσεις της». 

Παράλληλα πρόσθεσε πως «η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να πάρει γενναίες πρωτοβουλίες για αναβάθμιση των σχέσεων των δύο χωρών και μένει να φανεί αν η τουρκία θα τις αξιοποιήσει». 

«Το ταγκό θέλει δύο» επεσήμαινε ο κυβερνητικός αξιωματούχος. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:10