27/01/2020 21:32:40

Αναταράξεις στην Πολωνία: «Παραιτήθηκε» η πρωθυπουργός, αντικαθίσταται από τον ΥΠΟΙΚ

Αναταράξεις στην Πολωνία: «Παραιτήθηκε» η πρωθυπουργός, αντικαθίσταται από τον ΥΠΟΙΚ - Media

 

«Εκπαραθυρώθηκε» η Πολωνή πρωθυπουργός Μπεάτα Ζύντλο μετά από ανασχηματισμό της κυβέρνησης της χώρας, που αποφάσισαν οι ηγέτες του κυβερνώντος κόμματος του Νόμου και της Δικαιοσύνης (PiS) και, όπως ανακοινώθηκε το βράδυ της Πέμπτης, τη θέση της αναλαμβάνει ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Ματέους Μοραβιέτσκι.

Κατά τα φαινόμενα, ο ηγέτης του κόμματος, Γιάροσλαβ Καζίνσκι, ήταν δυσαρεστημένος με την Ζύντλο, ενώ όπως είχε ανακοινώσει εκπρόσωπος της κυβέρνησης, επιδίωξη πλέον είναι να δοθεί ιδιαίτερο βάρος στην οικονομία και όχι στα θεσμικά ζητήματα. Σημειώνεται ότι ο νέος πρωθυπουργός θα πρέπει να περάσει από τη Βουλή της Πολωνίας.

«Η πρωθυπουργός Μπεάτα Σίντλο υπέβαλε την παραίτησή της στην πολιτική επιτροπή (του PiS), η παραίτησή της έγινε δεκτή» δήλωσε σε δημοσιογράφους η Μπεάτα Μαζουρέκ. «Η επιτροπή πρότεινε για τη θέση του πρωθυπουργού τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ματέους Μοραβιέτσκι» συμπλήρωσε η αξιωματούχος.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.