search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 11:05
MENU CLOSE

Αναταράξεις στην Πολωνία: «Παραιτήθηκε» η πρωθυπουργός, αντικαθίσταται από τον ΥΠΟΙΚ

07.12.2017 20:06
Αναταράξεις στην Πολωνία: «Παραιτήθηκε» η πρωθυπουργός, αντικαθίσταται από τον ΥΠΟΙΚ - Media

 

«Εκπαραθυρώθηκε» η Πολωνή πρωθυπουργός Μπεάτα Ζύντλο μετά από ανασχηματισμό της κυβέρνησης της χώρας, που αποφάσισαν οι ηγέτες του κυβερνώντος κόμματος του Νόμου και της Δικαιοσύνης (PiS) και, όπως ανακοινώθηκε το βράδυ της Πέμπτης, τη θέση της αναλαμβάνει ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Ματέους Μοραβιέτσκι.

Κατά τα φαινόμενα, ο ηγέτης του κόμματος, Γιάροσλαβ Καζίνσκι, ήταν δυσαρεστημένος με την Ζύντλο, ενώ όπως είχε ανακοινώσει εκπρόσωπος της κυβέρνησης, επιδίωξη πλέον είναι να δοθεί ιδιαίτερο βάρος στην οικονομία και όχι στα θεσμικά ζητήματα. Σημειώνεται ότι ο νέος πρωθυπουργός θα πρέπει να περάσει από τη Βουλή της Πολωνίας.

«Η πρωθυπουργός Μπεάτα Σίντλο υπέβαλε την παραίτησή της στην πολιτική επιτροπή (του PiS), η παραίτησή της έγινε δεκτή» δήλωσε σε δημοσιογράφους η Μπεάτα Μαζουρέκ. «Η επιτροπή πρότεινε για τη θέση του πρωθυπουργού τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ματέους Μοραβιέτσκι» συμπλήρωσε η αξιωματούχος.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 11:02