search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:15
MENU CLOSE

Η Βουλή ανακαλεί την έγκριση για πώληση όπλων στην Σαουδική Αραβία – Απείχε η ΝΔ από την διαδικασία λήψης απόφασης

08.12.2017 15:21
Τι προβλέπουν οι τροπολογίες που κατατέθηκαν στο νομοσχέδιο για τη ΔΕΗ - Media
 
Με εξαίρεση τη ΝΔ, υπέρ της αναίρεσης της συμφωνίας πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία αποφάσισαν όλα τα κόμματα στην Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων της Βουλής. Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά η Επιτροπή αναιρεί απόφαση της για πώληση όπλων, ωστόσο, για να καταργηθεί η σύμβαση απαιτείται απόφαση του ΚΥΣΕΑ.
 
Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος ανέφερε κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής πως η σύμβαση για τα βλήματα εν τοις πράγμασι δεν υπάρχει ενώ η σύμβαση για τις βόμβες δεν έχει καν υπογραφεί. 
 
Σε συνομιλία που είχε με κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Τασούλας, εξηγώντας την στάση που κράτησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην συνεδρίαση της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής ανέφερε πως «θεωρούμε υποκριτική την επίκληση των ψηφισμάτων του ευρωκοινοβουλίου η οποία γίνεται προκειμένου για να ανακληθεί μια συμφωνία που δυσκολεύει την κυβέρνηση ενώ υπήρχε ψήφισμα 11 μήνες πριν. Για αυτό αρνηθήκαμε να λάβουμε μέρος στην συζήτηση για την απόφαση ανάκλησης της έγκρισης μας». 
 
Μιλώντας με δημοσιογράφους ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης σημείωσε ότι «η απόφαση μας αποκαθιστά ένα λάθος το οποίο ηθικοπολιτικά εξέθετε την χώρα μας. Κάναμε αυτοκριτική και σε εμάς αλλά και κριτική στην κυβέρνηση και στον κ. Καμμένο» ενώ για την στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε πως «η ΝΔ σήμερα αρνήθηκε να συμμετάσχει στην ψηφοφορία υποκριτικά διότι δεν θέλει να καταδικάσει και να αναιρεθεί η απόφαση για πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία». 
 
Για «πολιτική ήττα της κυβέρνησης» αλλά και «προσωπικά του Πάνου Καμμένου» έκανε λόγο ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θανάσης Θεοχαρόπουλος, αναφέροντας πως μένει «πολιτικά έκθετος» ο υπουργός Άμυνας καθώς, όπως είπε ο βουλευτής της ΔΗΣΥ, έχουν αποκαλυφθεί συγκεκριμένα πράγματα σε σχέση με την Σαουδική Αραβία και την Υεμένη και επειδή υπάρχει και το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου. 
 
Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης, σύμφωνα με τις πληροφορίες, η ΝΔ επανέφερε το αίτημα της να προσέλθουν στην Επιτροπή όλα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για την υπόθεση ενώ οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέθεσαν μια σειρά από ερωτήματα στον υπουργό Άμυνας για την υπόθεση της πώλησης πολεμικού υλικού στην Σαουδική Αραβία. 
 
Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι σε επόμενη συνεδρίαση της η Επιτροπή Εξοπλισμών θα ασχοληθεί με τον Άδωνι Γεωργιάδη. Και αυτό γιατι, όπως κατήγγειλε ο Νίκος Φίλης, μεγάλα  μέρη της τοποθέτησης του αντιπροέδρου της ΝΔ στην συνεδρίαση διέρρευσαν σε ενημερωτικές ιστοσελίδες. Υπενθυμίζεται ότι οι συνεδριάσεις της συγκεκριμένης κοινοβουλευτικής επιτροπής δεν είναι δημόσιες και το ζήτημα που πρόεκυψε θα απασχολήσει τις επόμενες ημέρες την Επιτροπή.  
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:15