search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 07:09
MENU CLOSE

Συνάντηση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. με τον Γερμανό ομόλογό του -Τι συζήτησαν για τους ελέγχους Ελλήνων στα αεροδρόμια

09.12.2017 11:42
Ο Κωνσταντίνος Τσουβάλας ήταν ο λόγος για το εμπάργκο στον ΣΚΑΪ - Media

 

Η επαναφορά των ελέγχων στα αεροδρόμια της Γερμανίας σε σχέση με τις πτήσεις που πραγματοποιούνται από την Ελλάδα και η ενίσχυση της συνεργασίας για την πάταξη του σοβαρού διασυνοριακού οργανωμένου εγκλήματος ήταν τα δύο θέματα που κυριάρχησαν στη χθεσινή επίσημη συνάντηση του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Τσουβάλα, με τον αρχηγό της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας της Γερμανίας, Dr. Dieter Romann, που έγινε στο Αρχηγείο της ΕΛΑΣ.

Ο κ. Τσουβάλας ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Η ελληνική και η γερμανική Αστυνομία συνεργάζονται μεταξύ τους στενά για την καταπολέμηση όλων των μορφών της εγκληματικότητας, όπως αρμόζει σε σύγχρονες ευρωπαϊκές υπηρεσίες, ανταποκρινόμενες στις σύγχρονες προκλήσεις ασφάλειας. Είναι βέβαιο ότι μία ενωμένη Ευρώπη μπορεί να σταθεί πιο αποτελεσματικά απέναντι στα θέματα αυτά, μέσω ενός ειλικρινούς διαλόγου, τόσο σε πολυμερές, όσο και σε διμερές επίπεδο. Προϋπόθεση είναι, ο διάλογος αυτός να βασίζεται στην αλληλεγγύη και στις κοινές μας ευρωπαϊκές αρχές και παραδόσεις».

Επίσης, ο κ. Τσουβάλας, με δεδομένα τα στοιχεία των αποτελεσμάτων επί των ελέγχων, έθεσε θέμα έναρξης αξιολόγησης τους, με στόχο την άμεση σταδιακή αποκλιμάκωσή τους. Παράλληλα υπογραμμίστηκε η ανάγκη ποιοτικής αναβάθμισης των ελέγχων προς όφελος των επιβατών, τονίζοντας ιδιαίτερα το σεβασμό στην αρχή της αναλογικότητας, ώστε να μην τίθεται σε κίνδυνο η συνοχή του ενιαίου χώρου «Schengen» και επομένως η ελεύθερη κυκλοφορία των προσώπων.

Επιπλέον, διαβεβαίωσε για τη σταθερή πρόθεση που υφίσταται για περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας, η οποία όμως σε κάθε περίπτωση συναρτάται από τις πληροφορίες και τα δεδομένα που θα μας διαβιβάζονται, τονίζοντας ιδιαίτερα τη σημασία που αποδίδουμε στις επιχειρησιακές πληροφορίες, που θα μας βοηθήσουν στην εξάρθρωση των κυκλωμάτων παράνομης διακίνησης ανθρώπων.

Από την πλευρά του, ο αρχηγός της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας της Γερμανίας, τόνισε, μεταξύ άλλων: «Είμαι σε θέση να επιβεβαιώσω, ότι η συνεργασία μας σε διμερές επίπεδο στηρίζεται σε μία ειλικρινή σχέση και σε ένα κλίμα εμπιστοσύνης. Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, όπως κι εμείς, γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά, ότι το θέμα της μετανάστευσης δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο από την αστυνομία, αλλά απαιτεί και χρήζει μίας επίσης πολιτικής, αν θέλετε, συνοδείας του όλου θέματος».

Ακόμα, επιβεβαίωσε ότι όλα τα αιτήματα που τέθηκαν θα εξεταστούν και θα υποβληθούν υπόψη της πολιτικής του ηγεσίας.

Ακολούθησε συνάντηση των δύο αρχηγών με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, ο οποίος ενημέρωσε τον Dr. Dieter Romann για τα προβλήματα που παρουσιάζονται στους ελέγχους πτήσεων και τα οποία απαιτούν επείγουσες λύσεις.

Τέλος, ο αρχηγός της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας της Γερμανίας επισκέφτηκε σήμερα τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, όπου απέδωσε φόρο τιμής στο μνημείο πεσόντων αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης του Αερολιμένα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 07:09