search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:13
MENU CLOSE

Κροατία: Αποτεφρώθηκε ο Σλόμπονταν Κράλιακ που αυτοκτόνησε μέσα στο ΔΠΔ

09.12.2017 11:56
Ριτσώνα: Εκατοντάδες αποτεφρώσεις μέσα σε λίγους μήνες  - Media

   

Ο εγκληματίας πολέμου Σλόμπονταν Πράλιακ, ο οποίος αυτοκτόνησε καταπίνοντας δηλητήριο μέσα στην αίθουσα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για την πρώην Γιουγκοσλαβία, αποτεφρώθηκε την Πέμπτη στο Ζάγκρεμπ, σε μια ιδιωτική τελετή παρουσία μόνο της οικογένειάς του, γράφει σήμερα η εφημερίδα Vecernji List.

Την περασμένη εβδομάδα, ο 72χρονος Πράλιακ, Κροάτης της Βοσνίας που δικαζόταν στη Χάγη για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διέπραξε κατά τον πόλεμο της Βοσνίας (1992-1995), κατάπιε κυανιούχο κάλιο μόλις οι δικαστές επικύρωσαν την καταδίκη του σε κάθειρξη 20 ετών. Πέθανε λίγες ώρες αργότερα, στο νοσοκομείο όπου είχε μεταφερθεί.

Η κηδεία του τελέστηκε την Πέμπτη στο κρεματόριο του Μιρόγκοι, στο Ζάγκρεμπ, παρουσία μόνο στενών συγγενών και λίγων φίλων του. Η εφημερίδα, που δεν κατονομάζει τις πηγές της, γράφει ότι ο ίδιος είχε συντάξει πριν από αρκετά χρόνια μια αποχαιρετιστήρια επιστολή στην οποία ανέφερε τα ονόματα εκείνων που ήθελε να παραστούν στην κηδεία του.

Η πληροφορία της εφημερίδας δεν έχει επιβεβαιωθεί από επίσημη πηγή. Ο ιστότοπος του κρεματόριου δεν αναφέρει τίποτα για την τελετή, όπως κάνει συνήθως.

Η ένωση Κροατών στρατηγών οργανώνει την Δευτέρα μια επιμνημόσυνη δέηση ενώ την ίδια ημέρα θα τελεστεί και μια λειτουργία σε εκκλησία του Ζάγκρεμπ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:13