13/08/2020 14:33:34

Εξέταση αίματος «καμπανάκι» για τον καρκίνο του μαστού - Προειδοποιεί για υποτροπή

Εξέταση αίματος «καμπανάκι» για τον καρκίνο του μαστού - Προειδοποιεί για υποτροπή - Media

 

Μια εξέταση αίματος, πέντε χρόνια μετά το τέλος της θεραπείας του καρκίνου του μαστού, μπορεί να δείξει ποιες γυναίκες είναι πιθανό να υποτροπιάσουν.

Η «υγρή – βιοψία», όπως ονομάζεται , προέκυψε μετά από ένα μεγάλο πείραμα, τα αποτελέσματα του οποίου έδωσαν ελπίδα ότι κάποια μέρα θα μπορεί να προβλεφθεί ποιες γυναίκες θα χρειαστούν μεγάλυτερης διάρκειας προληπτική θεραπεία και ποιες μπορούν να την αποφύγουν.

«Μπορεί να δώσει σημαντικές προειδοποιήσεις» σε γυναίκες ότι ο καρκίνος επιστρέφει, αναφέρει ο δρ. Τζόσεφ Σπαράνο του Κέντρου Montefiore Einstein για τον καρκίνο.

«Από την άλλη, ένα αρνητικό τεστ, δίνει 98% πιθανότητα να μην νοσήσεις ξανά για τα επόμενα δύο χρόνια» προσθέτει.

Τα αποτελέσματα της έρευνας είδαν το φως της δημοσιότητας την Παρασκευή στο Συμπόσιο για τον Καρκίνο του Μαστού στο Σαν Αντόνιο.

Η νέα εξέταση, ουσιαστικά, βασίζεται στον εντοπισμό «τυχαίων» καρκινικών κυττάρων στο αίμα.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ακόμα νωρίς να ξεκινήσει η ευρεία χρήση του τεστ καθώς η συμβολή του στην πρόβλεψη του κινδύνου υποτροπής του καρκίνου του μαστού δεν θεωρείται ακόμα καθιερωμένη και οι περισσότερες ασφαλιστικές δεν  καλύπτουν το κόστος που κυμαίνεται από τ$ 600 έως $ 900.

Πηγή: cbsnews/ Καθημερινή 

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.