search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 07:04
MENU CLOSE

Η Γαλλία αποχαιρετά τον Τζόνι Χαλιντέι- Ένα εκατομμύριο Γάλλοι στο δρόμο – Δάκρυσε ο Μακρόν (Photos)

09.12.2017 12:24
Η Γαλλία αποχαιρετά τον Τζόνι Χαλιντέι- Ένα εκατομμύριο Γάλλοι στο δρόμο –  Δάκρυσε ο Μακρόν (Photos) - Media

 

Η νεκρώσιμος ακολουθία του Γάλλου ροκ σταρ Τζόνι Χαλιντέι τελείται αυτή την ώρα στην εκκλησία Μαντελέν, παρουσία των μελών της οικογένειάς του, πολλών καλλιτεχνών και πολιτικών.

Παρόντες στην εκκλησία είναι επίσης η πρώην σύζυγός του Σιλβί Βαρτάν, ο γιος του Ντέιβιντ Χαλιντέι και η κόρη του Λορά Σμετ.

Στη σκηνή που έχει στηθεί στα σκαλιά της εκκλησίας, μουσικοί που συντρόφευσαν τον Τζόνι στο καλλιτεχνικό ταξίδι του παίζουν γνωστά κομμάτια του, όπως το Toute la musique que j’aime.

Η πομπή του Γάλλου ρόκερ, ακολουθούμενη από εκατοντάδες μοτοσικλετιστές Harley Davidson, κατέβηκε τη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων, υπό τα χειροκροτήματα ενός εκατομμυρίου Γάλλων, που τραγουδούσαν συγκινημένοι γνωστές επιτυχίες του.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν απήυθυνε έναν σύντομο, ύστατο χαιρετισμό στον θρυλικό τραγουδιστή, από το κεφαλόσκαλο της εκκλησίας και κάποια στιγμή συγκινήθηκε τόσο που βούρκωσε, με τις κάμερες να τον καταγράφουν να σκουπίζει τα δάκρυά του.

Στη σκηνή που έχει στηθεί στα σκαλιά της εκκλησίας, μουσικοί που συντρόφευσαν τον Τζόνι στο καλλιτεχνικό ταξίδι του παίζουν γνωστά κομμάτια του.

Η Λεωφόρος των Ηλυσίων έκλεισε για τη νεκρώσιμη ακολουθία. Μόνο για έναν «κοινό θνητό» είχε γίνει κάτι τέτοιο στη Γαλλία: ήταν ο Βίκτωρ Ουγκό πριν από 132 χρόνια, στις 22 Μαΐου του 1885.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33