search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:25
MENU CLOSE

Ταγιάνι: Απαράδεκτο να μην δέχονται μετανάστες από Ελλάδα – Ιταλία κράτη της ΕΕ

09.12.2017 13:03
Ταγιάνι: Στο μεταναστευτικό δεν πρέπει να αφήσουμε την Ελλάδα μόνη της - Media

 

«Η λιτότητα δεν μπορεί να μειώσει το δημόσιο χρέος. Η Ελλάδα χρειάζεται στρατηγική ανάπτυξης με σχέδιο επανεκκίνησης της οικονομίας και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, Η μείωση του χρέους περνά μέσα από την ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας», τονίζει ο πρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι, σε συνέντευξή του στα «Νέα».

Ο κ. Ταγιάνι χαρακτηρίζει ως «απαράδεκτο» το γεγονός ότι κράτη της ΕΕ, όπως η Ουγγαρία, η Πολωνία και η Τσεχία, αρνούνται να δεχτούν μετανάστες, που βρίσκονται στην Ελλάδα και στην Ιταλία και θυμίζει ότι επί κομμουνιστικού καθεστώτος η Ευρώπη τις βοήθησε.

Παράλληλα δηλώνει ανήσυχος για την πορεία απομάκρυνσης της Τουρκίας από την ΕΕ, ενώ για το κυπριακό τονίζει ότι «η Αμμόχωστος είναι πόλη ελληνική, δεν είναι τουρκική. Η Άγκυρα θα πρέπει να το κατανοήσει».

Υπογραμμίζει, ακόμα, την ανάγκη η ΕΕ να θέσει σε προτεραιότητά της τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό των Βαλκανίων, διότι «ελλοχεύει ο κίνδυνος μύησης του μουσουλμανικού πληθυσμού της περιοχής στον φονταμενταλισμό». Ο πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου δεν παραλείπει να εξάρει τον ρόλο της Ελλάδας για τη σταθεροποίηση της περιοχής και προσθέτει ότι είναι σημαντικό να συνεχιστούν οι συνομιλίες με την ΠΓΔΜ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:24