search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 20:46
MENU CLOSE

Ιταλία: Μεγάλη αντιφασιστική πορεία – «απάντηση» στο Κόμο

09.12.2017 13:53
Πάτρα – Ρίον με τα πόδια για …το τρένο - Σε εξέλιξη πορεία για την υπογειοποίηση (Video) - Media

 

Μαζική πορεία οργανώθηκε σήμερα στο Κόμο, έξω από το Μιλάνο, κατά της επανεμφάνισης νεοφασιστικών και νεοναζιστικών οργανώσεων στην Ιταλία.

Πρόκειται για πρωτοβουλία του ιταλικού κεντροαριστερού κόμματος, την οποία στηρίζουν το συνδικάτο Cgil, το αριστερό κίνημα «Άρθρο Ένα, προοδευτικοί και δημοκράτες» και ο Anpi, ο σύνδεσμος που απαρτίζεται από τους αντάρτες που συνέβαλαν στην πτώση του φασιστικού καθεστώτος.

Η κινητοποίηση αποτελεί αντίδραση στην πρόσφατη εισβολή νεοναζί σε εθελοντική οργάνωση του Κόμο, όπως και στην επίθεση με καπνογόνα κατά των γραφείων της εφημερίδας La Repubblica, στη Ρώμη. Χθες βράδυ, παράλληλα, αριστερός συνδικαλιστής κατήγγειλε ότι δέχθηκε επίθεση με ρόπαλο, από ακροδεξιούς νέους που βρίσκονταν σε υπαίθρια, χριστουγεννιάτικη αγορά, ενώ δημοσιογράφος της La Repubblica, πριν λίγες ώρες, έγινε στόχος απειλητικών μηνυμάτων, από νεοφασίστες, μέσω διαδικτύου.

Tην αντιφασιστική πορεία του Κόμο θέλησαν να στηρίξουν και οκτώ υπουργοί της κυβέρνησης του Πάολο Τζεντιλόνι, ενώ η επικεφαλής του συνδικάτου Cgil, Σουζάνα Καμούσο, τόνισε ότι «η επανασύσταση φασιστικών οργανώσεων απαγορεύεται ρητά από το ιταλικό Σύνταγμα, και το όλο φαινόμενο πρέπει να αντιμετωπισθεί, άμεσα, με την πρέπουσα σοβαρότητα».

Το κίνημα Πέντε Αστέρων δεν θέλησε να πάρει μέρος στην σημερινή πορεία και ο υποψήφιος πρωθυπουργός του, Λουίτζι Ντι Μάιο, υπογράμμισε ότι η πολιτική δύναμη που εκπροσωπεί τάσσεται σαφώς κατά του νεοφασιστικού και νεοναζιστικού εξτρεμισμού, αλλά δεν εννοεί να συμμετάσχει σε πρωτοβουλία που εκμεταλλεύεται, με πολιτική σκοπιμότητα, το Δημοκρατικό Κόμμα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 20:45