search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 17:02
MENU CLOSE

Μήνυση κατέθεσαν οι γονείς του Μάριου που σκοτώθηκε από αδέσποτη σφαίρα στο Μενίδι

09.12.2017 19:15
Έφεση του Δημοσίου κατά της απόφασης αποζημίωσης στην οικογένεια του Μάριου από το Μενίδι – Τι επικαλείται - Media

 

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου κατέθεσαν οι γονείς του 11χρονου Μάριου, ο οποίος έχασε τη ζωή του από αδέσποτη σφαίρα, μέσα σε σχολείο στο Μενίδι.

Συγκλονιστικά είναι τα όσα αναφέρει η μητέρα του παιδιού στη μήνυση που φέρνει στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα Real News.

«Αντίκρισα τον γιο μου πεσμένο μπρούμυτα, εντελώς ακίνητο. Από τη στάση του σώματός του, είχαν την αίσθηση ότι έπεσε κάθετα, σαν κορμός δέντρου… Προσπάθησα να τον συνεφέρω αλλά δεν ανταποκρινόταν. Στο προαύλιο του σχολείου εκτός από γονείς, δασκάλους και συγγενείς, βρίσκονταν 270 παιδιά συγκεντρωμένα όλα μαζί σε ένα σημείο και απείχαν μεταξύ τους ελάχιστα χιλιοστά, με αποτέλεσμα να είναι θέμα τύχης το γεγονός ότι δεν θρηνήσαμε και άλλα θύματα την εν λόγω ημέρα».

«Σε όλη τη διάρκεια της αναμονής μέχρι να ξεκινήσει η σχολική γιορτή εγώ στεκόμουν δίπλα στο γιο μου και του μιλούσα μέχρι που ένα εκ των παιδιών ένιωσε αδιαθεσία. και αφού απομακρύνθηκα ένα – δύο βήματα, πλησίασα το άλλο παιδί και του μιλούσα με την πλάτη γυρισμένη στον γιο μου τον Μάριο. Ήταν ακριβώς εκείνη τη στιγμή που άκουσα έναν μαθητή να μου φωνάζει: “Κυρία κυρία, ο Μάριος είναι κάτω” και γυρνώντας προς τα πίσω αντίκρισα τον γιο μου πεσμένο».

Όπως αναφέρουν στη μήνυσή τους οι γονείς οι γιατροί τους έλεγαν πως τα αίτια θανάτου του παιδιού τους μπορεί να ήταν παθολογικά ή από κάποιο σφοδρό χτύπημα στο κεφάλι. «Σε καμία περίπτωση μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι ο γιος μας δολοφονήθηκε βάναυσα από κάποιον που αρέσκεται να πυροβολεί ασκόπως σε κατοικημένη περιοχή και δη δίπλα σε ένα δημοτικό σχολείο, στο οποίο εκείνη τη στιγμή βρίσκονταν περίπου 270 μαθητές του σχολείου, 25 δάσκαλοι και 700 γονείς που είχαν συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσουν τη σχολική γιορτή». 

Οι γονείς του άτυχου 11χρονου αναμένεται να καταθέσουν και αγωγή κατά του δημοσίου, καθώς -όπως υποστηρίζουν- το κράτος αδιαφορεί επανειλημμένως στις εκκλήσεις τους για προστασία της ζωής και της περιουσίας τους. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 17:01