search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:52
MENU CLOSE

Συρία: Το Ισλαμικό Κράτος επέστρεψε στην επαρχία Ιντλίμπ

09.12.2017 19:55
Επιστολή Τραμπ: Οι τουρκικές ενέργειες στη Συρία υπονομεύουν τον αγώνα κατά του ISIS - Media

 

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράος επέστρεψε στην επαρχία Ιντλίμπ, σχεδόν τέσσερα χρόνια αφότου είχε εκδιωχθεί, αφού επικράτησε στις σφοδρές μάχες που εκτυλίχθηκαν με αντίπαλους τζιχαντιστές, γνωστοποίησε σήμερα η μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέκτησε τον έλεγχο του χωριού Μπάσκουν αφού πολεμούσε εδώ και πολλές ημέρες εναντίον της Ταχρίρ αλ Σαμ, ενός συνασπισμού δυνάμεων τζιχαντιστών στον οποίο κυριαρχεί ένα πρώην παρακλάδι της Αλ Κάιντα, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Η κατάληψη αυτού του χωριού επέτρεψε στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους να εισέλθουν εκ νέου στην επαρχία Ιντλίμπ, τέσσερα χρόνια αφότου εκδιώχθηκαν από αυτήν την επαρχία στη βορειδυτική Συρία, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Το Ισλαμικό Κράτος κατέλαβε πριν από κάποιες ημέρες, επικρατώντας στις μάχες εναντίον της Ταχρίρ αλ Σαμ, πολλά χωριά στη γειτονική επαρχία Χάμα, επισημαίνει το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:52