search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:10
MENU CLOSE

Δείτε τι κακό μπορεί να προκαλέσει στο μωρό ένα αθώο μητρικό φιλί στο αυτί!

10.12.2017 07:58
Δείτε τι κακό μπορεί να προκαλέσει στο μωρό ένα αθώο μητρικό φιλί στο αυτί! - Media

 

Το πρώτο πράγμα που κάνει μία μαμά μόλις αντικρίζει για πρώτη φορά το μωρό της είναι να το φιλήσει. Υπάρχει όμως ένα σημείο που οι μαμάδες δεν πρέπει να φιλούν το μωρό τους καθώς μπορεί να του προκαλέσουν αναστρέψιμη βλάβη

Το πρώτο πράγμα που κάνει μία μαμά μόλις αντικρίζει για πρώτη φορά το μωρό της είναι να το φιλήσει. Υπάρχει όμως ένα σημείο που οι μαμάδες δεν πρέπει να φιλούν το μωρό τους καθώς μπορεί να του προκαλέσουν αναστρέψιμη βλάβη.

Σίγουρα πολλές μαμάδες αμέσως θα σκεφτείτε την κρανιακή πηγή. Το μαλακό σημείο όπου οι γιατροί απαγορεύουν να αγγίζουμε ή να πιέζουμε με δύναμη μέχρι να κλείσει εντελώς. Όμως το απαγορευμένο σημείο δεν είναι άλλο από το αυτί του παιδιού.

Ναι καλά διαβάζετε, ένα φιλί στο αυτί του νεογνού μπορεί να προκαλέσει μόνιμη απώλεια ακοής. Σύμφωνα με το MSNBC υπάρχει ένα φαινόμενο που ονομάζεται «κοχλιακός τραυματισμός του αυτιού από το φιλί».

Με ένα απλό φιλί στο αυτάκι, μπορεί να δημιουργηθεί μια ισχυρή αναρρόφηση μέσα στο κανάλι του αυτιού. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αναταράξεις στο εσωτερικό του αυτιού και καθώς τα βρέφη είναι ιδιαίτερα επιρρεπή σε αυτή την κατάσταση, δεδομένου ότι τα κανάλια των αυτιών τους είναι τόσο μικρά, ακόμη και ένα απλό δυνατό φιλί από έναν ενήλικα, μπορεί να προκαλέσει μόνιμη βλάβη και απώλεια ακοής.

Μάλιστα μερικές φορές, η πίεση αυτή μπορεί να προκαλέσει και ρήξη τυμπάνου. Για αυτό το λόγο όλοι οι γονείς αλλά και οι συγγενείς θα πρέπει να προσέχουν πώς και πού φιλούν το μωρό. Προτιμάτε τα πατουσάκια και τα χεράκια του μωρού παρά το κεφαλάκι και δη το αυτάκι του!

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:10