search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:38
MENU CLOSE

Επέλαση του χιονιά στην Ευρώπη – Προβλήματα σε Γερμανία, Βρετανία, Γαλλία

10.12.2017 14:41
Γερμανία: «Απόλυτο lockdown της κοινωνίας» εισηγούνται οι επιστήμονες - Εκτός ελέγχου ο κορωνοϊός - Media

 

Σοβαρά προβλήματα προκαλεί στην κεντρική Ευρώπη προκαλεί η σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει πολλές χώρες

Φέρι μπότ που μετέφερε περισσότερους από 300 επιβάτες εξόκειλε, σήμερα το μεσημέρι, στο λιμάνι του Καλαί, στη βόρεια Γαλλία, χωρίς να τραυματιστεί κανείς.

Η περιφέρεια του Πα ντε Καλαί, που έχει τεθεί σε πορτοκαλί συναγερμό καθώς αναμένεται ένα κύμα κακοκαιρίας με σφοδρούς ανέμους να πλήξει την περιοχή, ανέφερε ότι λόγω του ναυτικού ατυχήματος έχουν διακοπεί τα δρομολόγια των φεριμπότ από το Καλαί για τη Βρετανία.

“Το πλοίο είναι σταθερό”, πρόσθεσε η περιφέρεια. Δύο ρυμουλκά σκάφη προσπαθούν να το επαναφέρουν αλλά αντιμετωπίζουν σημαντικές δυσκολίες στο έργο τους, ανέφερε ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου που βρισκόταν στο σημείο.

Οι άνεμοι στην περιοχή φτάνουν σε ταχύτητα τα 90-110 χιλιόμετρα.

Χιόνια στη Βρετανία

Στην απέναντι πλευρά της Μάγχης, ματαιώθηκαν ορισμένα σιδηροδρομικά δρομολόγια, ακυρώθηκαν πτήσεις και αναβλήθηκε ένας αγώνας ράγκμπι λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης.

Η μετεωρολογική υπηρεσία προειδοποίησε ότι ιδίως στην κεντρική Αγγλία είναι πιθανό να παρατηρηθούν καθυστερήσεις στα δρομολόγια των τρένων και άλλων δημόσιων μέσων μεταφοράς, αλλά και να παγιδευτούν ιδιωτικά οχήματα λόγω του χιονιού.

Στο Σένιμπριτζ της Ουαλίας το χιόνι έφτανε τα 28 εκατοστά και στο Χάι Γουάικομπ, έξω ακριβώς από το Λονδίνο, τα 12.

Αεροπορικό «χάος» στη Γερμανία

Περισσότερες από 300 πτήσεις ακυρώθηκαν και σε εκατοντάδες άλλες σημειώθηκαν καθυστερήσεις σήμερα στη Φρανκφούρτη, εξαιτίας των έντονων χιονοπτώσεων και του παγετού που είχε καλύψει τους διαδρόμους προσγείωσης απογείωσης του μεγαλύτερου αεροδρομίου της Γερμανίας.
 
Σχεδόν 330 πτήσεις ακυρώθηκαν πριν από τις 17.00 τοπική ώρα (18.00 ώρα Ελλάδας) έπειτα από τις σφοδρές χιονοπτώσεις που σημειώθηκαν και τις θερμοκρασίες υπό του μηδενός που κατέγραψαν τα θερμόμετρα στην περιοχή της Φρανκφούρτης, έγινε γνωστό από έναν εκπρόσωπο τύπου της Fraport, της διαχειρίστριας εταιρείας του αεροδρομίου της Φρανκφούρτης.
 
Από το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας, μία από τις βάσεις του κολοσσού της Lufthansa, επρόκειτο να προσγειωθούν και να απογειωθούν συνολικά 1.260 πτήσεις σήμερα. Επιπλέον πτήσεις αναμένεται να ακυρωθούν αργότερα σήμερα, συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος τύπου διευκρινίζοντας εντούτοις ότι τα χειρότερα πέρασαν και ότι οι καιρικές συνθήκες αναμένεται να βελτιωθούν τις επόμενες ώρες.
 
Στον ιστότοπό της, η Fraport απηύθυνε έκκληση στους επιβάτες να διασταυρώνουν με τις αεροπορικές εταιρείες την κατάσταση των πτήσεών τους προτού μεταβούν στο αεροδρόμιο. Μεγάλο τμήμα της Γερμανίας ξύπνησε σήμερα ντυμένο στα λευκά και με τον υδράργυρο σε αρνητικά επίπεδα.
 
Το αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ (δυτικά) έκλεισε για 4 ώρες το απόγευμα, μετέδωσε το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA. Καθυστερήσεις και ακυρώσεις υπήρξαν και στα δρομολόγια των τρένων στη Βόρεια Ρηνανία- Βεστφαλία (δυτικά).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:38