search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:40
MENU CLOSE

Ξέφυγε τελείως ο Τραμπ: Απαίτησε την απόλυση δημοσιογράφου της WaPo

10.12.2017 15:06
Ξέφυγε τελείως ο Τραμπ: Απαίτησε την απόλυση δημοσιογράφου της WaPo - Media
 
Συνεχίζει τις εχθροπραξίες κατά αμερικανικών ΜΜΕ ο Ντόναλντ Τραμπ, τραβόντας ακόμα περισσότερο το σχοινί των σχέσεών του με τους δημοσιογράφους και τους ενημερωτικούς ομίλους της χώρας.
 
Έτσι, μετά την επίθεσή του στο CNN, ο πρόεδρος των ΗΠΑ με -τι άλλο;- ανάρτησή του στο Twitter, απαίτησε την απόλυση του δημοσιογράφου της Washington Post, Ντέιβ Βάιγκελ, ο οποίος την περασμένη Παρασκευή είχε ανεβάσει μια φωτογραφία με μια μισοάδεια αρένα και το σχόλιο «γεμάτη μέχρι σκασμού» από τη συγκέντρωση του Τραμπ στην Πενσάκολα της Φλόριντα.

Σε έξαλλη κατάσταση, ο Τραμπ ανέβασε με τη σειρά του άλλες φωτογραφίες που έδειχναν μεγάλο πλήθος στη συγκέντρωση και συμπλήρωσε ότι ο Βάιγκελ «ανέβασε μια ψεύτικη φωτογραφία μιας άδειας αίθουσας ώρες πριν φθάσω εκεί, κι ενώ χιλιάδες άνθρωποι βρίσκονταν καθ’ οδόν», προσθέτοντας ότι «απαιτώ επανόρθωση και απόσυρση από την WaPo των ΨΕΥΔΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ».

Ο Βάιγκελ επανήλθε μετά από λίγα λεπτά παραδεχόμενος το λάθος του και λέγοντας ότι ζητά συγνώμη και ότι σβήνει το επίμαχο τουίτ. Ωστόσο, ο Τραμπ δεν φάνηκε να ικανοποιείται: «Ο Βάιγκελ παραδέχθηκε ότι η φωτογραφία του ήταν ΨΕΥΔΗΣ (απάτη;) […] Είναι ΨΕΥΔΗΣ ΕΙΔΗΣΗ και πρέπει να απολυθεί».

Πάντως, η αντίδραση του Τραμπ προκάλεσε εξίσου έντονες αντιδράσεις από δημοσιογράφους οι οποίοι έθεσαν ζήτημα ακόμα και του Πρώτου Άρθρου του Συντάγματος των ΗΠΑ, το οποίο διασφαλίζει την ελευθερία του λόγου.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:40