16/12/2018 20:55:45

Αντίθετη η ΕΙΗΕΑ με το 2% στο τζίρο υπέρ ΕΔΟΕΑΠ

Αντίθετη η ΕΙΗΕΑ με το 2% στο τζίρο υπέρ ΕΔΟΕΑΠ - Media

 

Την αντίθεσή της με την εισφορά 2% επί του τζίρου των ΜΜΕ που θα καταβάλλεται για τον ΕΔΟΕΑΠ, τον ασφαλιστικό φορέα των εργαζομένων στα μέσα ενημέρωσης, εκφράζει η Ενωση Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΙΗΕΑ).

Σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι έτσι η κυβέρνηση «ωθεί τους επαγγελματίες εκδότες στην έξοδο, τον κλάδο των εφημερίδων στα χέρια μόνο μεγαλοεπιχειρηματιών-“επενδυτών” και τη δημοσιογραφία σε σκοτεινές ατραπούς». Σημειώνει ότι ενημερώθηκε για το σχέδιο διάσωσης του ΕΔΟΕΑΠ στις 3/11 και αμφισβητεί την εγκυρότητά του.

«Αμφισβητήσαμε τους υπολογισμούς των απαιτούμενων κεφαλαίων για τη διάσωση αφού στηρίζονται και σε ποσοστά επί συρρικνούμενων τζίρων». Ανέμενε νέα συνάντηση αλλά ενημερώθηκε αιφνιδίως για την κατάθεση της σχετικής τροπολογίας.

Ζήτησε διευκρινίσεις για τον υπολογισμό του τζίρου, πρότεινε να υπολογίζεται η ειδική εισφορά επί των διαφημιστικών εσόδων και όχι επί του τζίρου, ενώ ζήτησε «να βρεθούν αντίμετρα βοήθειας των εφημερίδων, όπως γίνεται σε όλη την Ευρώπη, ώστε να επιβιώσουμε».

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.