search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 14:43
MENU CLOSE

Αντίθετη η ΕΙΗΕΑ με το 2% στο τζίρο υπέρ ΕΔΟΕΑΠ

10.12.2017 16:23
Κενό ρευστότητας 33 δισ. ευρώ - Στον αέρα οι επιχειρήσεις σύμφωνα με έκθεση της Εθνικής Τράπεζας - Media

 

Την αντίθεσή της με την εισφορά 2% επί του τζίρου των ΜΜΕ που θα καταβάλλεται για τον ΕΔΟΕΑΠ, τον ασφαλιστικό φορέα των εργαζομένων στα μέσα ενημέρωσης, εκφράζει η Ενωση Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΙΗΕΑ).

Σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι έτσι η κυβέρνηση «ωθεί τους επαγγελματίες εκδότες στην έξοδο, τον κλάδο των εφημερίδων στα χέρια μόνο μεγαλοεπιχειρηματιών-“επενδυτών” και τη δημοσιογραφία σε σκοτεινές ατραπούς». Σημειώνει ότι ενημερώθηκε για το σχέδιο διάσωσης του ΕΔΟΕΑΠ στις 3/11 και αμφισβητεί την εγκυρότητά του.

«Αμφισβητήσαμε τους υπολογισμούς των απαιτούμενων κεφαλαίων για τη διάσωση αφού στηρίζονται και σε ποσοστά επί συρρικνούμενων τζίρων». Ανέμενε νέα συνάντηση αλλά ενημερώθηκε αιφνιδίως για την κατάθεση της σχετικής τροπολογίας.

Ζήτησε διευκρινίσεις για τον υπολογισμό του τζίρου, πρότεινε να υπολογίζεται η ειδική εισφορά επί των διαφημιστικών εσόδων και όχι επί του τζίρου, ενώ ζήτησε «να βρεθούν αντίμετρα βοήθειας των εφημερίδων, όπως γίνεται σε όλη την Ευρώπη, ώστε να επιβιώσουμε».

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 14:43