search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:52
MENU CLOSE

Διέλυσε τον Παναθηναϊκό ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα (4-0)

10.12.2017 19:25
Διέλυσε τον Παναθηναϊκό ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα (4-0) - Media
«Κατάπιε» τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι της Τούμπας ο ΠΑΟΚ! Ο «δικέφαλος του Βορρά» χάρη στον εξαιρετικό Πέλκα, που έβαλε δύο υπέροχα γκολ, έφτασε στο 4-0 και διατηρήθηκε στο -1 από την κορυφή και τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό (η ΑΕΚ παίζει την Δευτέρα με την Κέρκυρα στο ΟΑΚΑ). 

Ο δρόμος προς τη νίκη άνοιξε στο 7ο λεπτό με τον 24χρονο να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Διούδη με εξαιρετικό σουτ έξω από την περιοχή. Ο ίδιος παίκτης με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου (51’) «καθάρισε» το ματς αφού «χόρεψε» την πράσινη άμυνα και στη συνέχεια τσίμπησε την μπάλα πάνω απ’ το σώμα του αντίπαλου τερματοφύλακα. 

 
Στο 67ο λεπτό, ο Κουλούρης έκανε το 3-0 με εκτέλεση πέναλτι, ενώ ο Παναθηναϊκός έμεινε σωστά με δέκα αφού ο Ινσούα έκανε χέρι και αντίκρισε σωστά την δεύτερη κίτρινη κάρτα. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε από γκολ του Πρίγιοβιτς στο 77’, ενώ και οι γηπεδούχοι τελείωσαν με δέκα καθώς ο Μακ αποβλήθηκε (επίσης σωστά) επειδή έσπρωξε τον Βιγιαφάνες (79’). 
 
Το ματς
Εξαιρετικό ξεκίνημα για τον ΠΑΟΚ στο ντέρμπι. Ο Παναθηναϊκός μπήκε κάπως χαλαρά κι έχασε από νωρίς την συγκέντρωσή του και οι γηπεδούχοι πίεσαν κυρίως από τα άκρα και βρήκαν το γκολ με πανέμορφο σουτ του Πέλκα μόλις στο 7ο λεπτό. Οι πράσινοι ξεπέρασαν εύκολα το «σοκ» και κέρδισαν μέτρα στο γήπεδο, όμως δεν μπόρεσαν να βρουν διαδρόμους για να απειλήσουν τον Πασχαλάκη. 
 
Έχοντας το 1-0 ο «δικέφαλος του Βορρά» δεν είχε λόγο να «τρέξει» το ματς, το οποίο έχασε τον ρυθμό του με τα λάθη και τις δυνατές μονομαχίες στον χώρο του κέντρου να κυριαρχούν. Οι παίκτες του Ουζουνίδη ανέβασαν τα ποσοστά κατοχής της μπάλας, όμως τους έλειψε η τελική πάσα και δεν δημιούργησαν ευκαιρίες. Από την άλλη, ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να περάσει την μπάλα στην περιοχή κι έτσι το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τους γηπεδούχους να μπαίνουν στα αποδυτήρια με το προβάδισμα στην τσέπη. 
 
Όπως ξεκίνησε το πρώτο ημίχρονο, έτσι ξεκίνησε και το δεύτερο για τον ΠΑΟΚ. Με γκολ. Ο Πέλκας αυτή τη φορά με νέα εξαιρετική κίνηση έπιασε στον ύπνο έπειτα από πλάγιο την «πράσινη» άμυνα κι αφού μπήκε στην περιοχή διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του με ψύχραιμο τσίμπημα της μπάλας (51’). Μετά το 2-0 όλα έγιναν πιο εύκολα για τους γηπεδούχους. Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε κυρίως με τον Βιγιαφάνιες να αντιδράσει, όμως δεν μπόρεσε και πάλι να γίνει απειλητικός. Στο 67’ ήρθε η χαριστική βολή. Ο Ινσούα έκανε χέρι στην περιοχή, αντίκρισε σωστά την δεύτερη κίτρινη και στη συνέχεια ο Κουλούρης έγραψε το 3-0 από την «άσπρη βούλα». 
 
Από εκεί και πέρα το ματς είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, όμως ο «δικέφαλος του Βορρά» συνέχισε να πιέζει. Οι πράσινοι βρίσκονταν σταθερά σε θέση άμυνας και στο 77’ είδαν τον Πρίγιοβιτς να κάνει και το 4-0 με ωραία κίνηση και τελείωμα μέσα στην περιοχή. Στο 79’ έμεινε και ο ΠΑΟΚ με δέκα αφού ο Μακ έσπρωξε τον Βιγιαφάνιες και αποβλήθηκε σωστά. Στα τελευταία λεπτά το παιχνίδι δεν είχε καθόλου ρυθμό και το τελευταίο σφύριγμα βρήκε τον ΠΑΟΚ να πανηγυρίζει την πρώτη του φετινή νίκη σε ντέρμπι. 
 
(πηγή: sportfm.gr)
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:43